måndag, december 03, 2007

Tre grånade herrar och två unga tjejer

blev årets vinnare av Augustpriset. Jag har tidigare skrivit om den ojämna nomineringen av kvinnor och män till priset, men missade då vilka som var nominerade till Lilla Augustpriset som i år gick till två tjejer.
Har alltid gillat Sven Nordqvists böcker så att han blev belönad kan jag förstå. Att inte årets bok, Mig äger ingen av Åsa Lindeborg, fick Augustpriset som årets skönlitterära har jag betydligt svårare att acceptera. Men om Lindeborg skulle ha vunnit så skulle kvinnor fått det stora priset två år i rad och det till på köpet med böcker om arbetarklass.
Någon måtta får det vara...

För övrigt så forsätter regeringens nedmontering av Arbetsmiljöverket i oförminskad takt. Nu försvinner ännu fler inspektörer, trots att verket redan har minskat på antalet arbetsplatsinspektioner. Man kommer förmodligen snart att likna Försäkringskassans läkare som bara får uttala sig om tillstånd som man bara läst om men aldrig sett. Arbetsmarknadsminister Littorin tror förmodligen att det räcker med att locka med Smiley-märken för att arbetsgivarna ska satsa på en god arbetsmiljö.

Andra bloggar om politik, regeringen, Augustpriset.

Inga kommentarer: