I alla fall om moderaterna får bestämma. För när Aktuellt ville ha med förre utrikesministern Jan Eliasson (s) samma kväll som Carl Bildt skulle medverka så vägrade Bildt acceptera en sådan medverkan. Agenda belyser frågan på ett bra sätt. Så i stället för Eliasson blev det EU-kommissionär Margot Wallström på länk från Bryssel. Något som uppenbarligen föll den nuvarande utrikesministern i smaken. Man får väl anta att Bildt anser att Wallström är en person mer i nivå med honom än Eliasson är. För att inte tala om Wallströms uppdrag som EU-kommissionär. Det uppdraget sträcker sig till nästa år 2009, och sedan ska den svenska regeringen föreslå en ny kommissionär. Och med tanke på att det en Bildt vill EU-parlamentet så är det väl inte helt otippat att en annan Bildt gärna ser att han får komma dit också, men då i Europas ”regering”. It´s a family affair…
Fakta: Idag är 6 av 27 kommissionärer från det socialdemokratiska blocket, 4 är ”oberoende” (av vad framgår inte), 1 från nationalistiska gruppen, 8 från liberala gruppen och 8 från den konservativa gruppen. Åsikt: En blå kommission med andra ord som skulle bli ännu blåare med Bildt. Och för de som fortfarande tycker att blått är snyggt efter Obamas valseger, same same but different, som en del säger i Thailand.
Äntligen! Måste man ropa när finansminister Anders Borg efter två månaders rekordvarsel helt plötsligt insett att det får effekter för sysselsättningen i Sverige. För trots att både oppositionen, företag och fackföreningar med flera har pekat på den allvarliga situationen har regeringen sagt att det är lugnt. För att citera arbetsmarknadsminister Littorin ”99,8 procent av arbetskraften är inte varslade”. Eller som näringsminister Olofsson tycker ”det blir inga nya pengar”. Förmodligen var det socialdemokraternas jobbkris-paket via en motion till riksdagen som väckte den på rosa molnet svävande Borg. Denna motion har fått läggas trots att den allmänna motionstiden gått ut. Under extra ordinära händelser så är det nämligen möjligt att lämna in en motion vilket vi nu har gjort. Ska bli spännande att se om Borg kommer att göra något annat än att skriva ner tillväxten och förutspå ökad arbetslöshet. Det gjorde KI, Konjunkturinstitutet, redan den 30 oktober så någon nyhet är det ju inte. Mer än att Borg har vaknat alltså.
Som det gamla ordspråket lyder, sent ska syndaren vakna…
Och beträffande att många mailar till oss ledamöter så tycker jag att det bra att folk framför sina åsikter. Sen så kan jag tycka att det blir lite tjatigt när x antal personer skriver exakt likadant om hur bra det blir om vi antar IPRED-förslaget, lika tjatigt som det blir när x antal personer skriver exakt likadant om hur dåligt det blir med IPRED-förslaget. Men, jag läser alla och det kommer faktiskt fram en hel del nya argument och fakta. Så fortsätta att maila era synpunkter oavsett fråga, ju fler som är med och tycker till, desto bättre blir besluten.
Jag har för övrigt aldrig hört någon klaga över att man blir bjuden på för många frukostar, luncher, middagar, mingel och partyn där organisationer och företag framför sina åsikter. Möjligtvis den synpunkten att det är svårt att hinna vara över allt...
Andra som bloggar om politik,varsel,regeringen, eu-kommissionen,
jobbpaket.
ipred
,
2 kommentarer:
Vad gäller finanskrisen har regeringen vidtagit åtgärder som har allmän konsensus plus en del av mycket tvivelaktigt värde, som Odells alltmer pinsamma bankgaranti. Anders Borg förhåller sig nu passiv vilket av fullkomligt gåtfull anledning väcker skribentens entusiasm, men jag håller med om att oppositionen är än mindre trovärdig. Rekommenderad läsning:
Ekonomianalys
Skönt sista stycke. Rätt rutet!
Skicka en kommentar