onsdag, januari 14, 2009

Partiledardebatt, 1, Reinfeldt har inget att komma med

När Aftonbladets läsare tillfrågats inför dagens partiledardebatt om vad man vill veta så är det besked om hur arbetslösheten ska motverkas och hur nya jobb ska komma till. Svaret från statminister Reinfeldt var att man inte gör någonting. Passivitet är lösenord för den blåa regeringen under det år som arbetsmarknadsminister Littorin utsett till ett riktigt skitår. Med denna regering är det ganska lätt att förstå att många kommer hålla med Littorin. Frågan är vad regeringen kommer att kallas.

I morse satt dessutom Reinfeldts partikamrat, socialförsäkringsminister Cristina Husmark-Pehrsson och skyllde alla problem sjukskrivna på Försäkringskassans förre generaldirektör Curt Malmborg. Och Littorin skyller alla problem på finanskrisen men har inga ideér eller vilja att göra något.

När varslen når rekordnivå berättar regeringen att man tillsätter arbetsgrupper som ska utreda om man behöver göra något. Patetiskt.
Jag säger som Mona Sahlin, ta ansvar för er politik och sluta skyll på andra, det är den borgerliga alliansen som styr Sverige. Tyvärr.

Andra bloggar om politik, partiledardebatt, Fredrik Reinfeldt, försäkringskassan, Sven Otto Littorin,Mona Sahlin.

Inga kommentarer: