tisdag, februari 03, 2009

Borg fortsätter att nobba media

Men trots att regeringen väljer att stötta bankerna med 50 miljarder kr så vägrar man fortfarande ge en krona extra till kommuner och landsting. Varför jobben i välfärdssektorn inte anses viktiga har jag fortfarande inte förstått, men det har väl något med moderata tänket att göra.

För övrigt verkar som regeringen försöker fortsätta diktera villkoren för medias granskning. Idag var det finansminister Anders Borg som vägrade debattera stödpaketet till bankerna med Vänsterpartiets Lars Ohly. Det hade väl varit svårt för Borg att inte framstå som en fyrkantig nationalekonom som väljer att satsa på kapitalet framför vård, skola och omsorg.

Till sist: Sam Sundberg verkar faktiskt nöjd med att ha blivit fildelad till skillnad från många andra författare. Men det verkar som om Pirate Bay ogillade att låna ut sin logga till Sundbergs bok. Om man nu hävdar att det är bra att dela med sig gratis av andras upphovsrättskyddat material, varför så snål med sin egen logga? Är den verkligen varumärkesskyddad?

6 kommentarer:

floodis sa...

Men det verkar som om Pirate Bay ogillade att låna ut sin logga till Sundbergs bok.

Det förvånar mig att du säger så för du verkar i vanliga fall vara påläst och verkar hänga med i fildelningshändelserna.

Du verkar tyvärr ha fallit för den lögn som bokförlaget varit flitiga med att dra i media. TPB ogillade att förlaget använde loggan inte för att de är snåla. Tvärtom så uppmanar de till att folk använder deras logga. Inte bara använder den, utan tjänar pengar på den också.

Snålhet är inte fallet. Den riktiga anledningen till att TPB ogillade att bokförslaget använde loggan är för att bokförlaget samtidigt har spridit att boken är TPB:s officiella biografi, vilket det inte är och TPB tyckte att det vore ett steg i missledningen att använda loggan på det sättet.

Annars tycker de att det hade varit helt okej att använda loggan.

Läs mer på TPB:s blogg: http://thepiratebay.org/blog/143

minata sa...

Håller tummarna att den socialdemokratiska riksdagsgruppen röstar rätt den 25 februari. Ett kraftfullt ja till upphovsrätten och ett nej till den piratpartistiska ligan plus lakejer.

Det bästa som har skrivits i "Fri fildelnings"-debatten är följande:

Mats Einarsson (V) och Mats Pilhem(V)
Partistyrelsen, representanter för den minoritet
som yrkade avslag på "Fri Fildelnings"-motionen.
Partikongressen biföll motionen. Sommaren 2008.

citat

"Vänsterpartiet stod och står bakom de förändringar av upphovsrättslagstiftningen som gjordes under den förra mandatperioden.

Upphovsrätten, såväl den ideella som den ekonomiska, är helt avgörande för att kulturlivet ska kunna utvecklas.

Dess viktigaste funktion är inte att skydda multinationella mediaföretags intäkter, utan att göra det möjligt
för upphovsmännen – musikerna, författarna, konstnärerna osv. – att behålla kontrollen över sina verk
och tillgodogöra sig det värde de skapar.

Den tekniska utvecklingen, i synnerhet internet, har medfört nya förutsättningar för upphovsrätten,
men har inte minskat vikten av att den upprätthålls.

Genom fildelningsprogram kan stulet upphovsrättsskyddat material (musik, filmer, spel m.m.)
snabbt och kostnadsfritt göras tillgängligt över hela världen.

Även om det inte sker i kommersiellt syfte skadar det utan tvekan upphovsrättsinnehavarnas
ekonomiska intressen. Visserligen kan gratisspridning via nätet ibland vara till
upphovsrättsinnehavarens fördel som en del i marknadsföringen, men beslutet att sprida
gratis måste fattas av den som har upphovsrätten till materialet, inte någon annan."

slut citat.

Jan Paimo sa...

oj - här fanns ju mer att bita i ...

men jag håller mej till kronor och ören för det allmännas bästa, kan inte nog understryka att jag med besvikelse ser dessa 'jobblinjemän' för det är män vid rodret - fortsätta att sockra sockerkakan och de som håller sin kaka på silverfat vet att den är guld värd - vi andra ska se till att resten funkar iaf, potatis vård och what ever vi ska fixa

det är en stilla repris på vad som hände då Bildt sålde ut kronan till lägstbjudande och intet nytt trots 'de nya moderaterna' .. vem trodde annat om dem? B och B .. Bill och Bull - eller var det Bildt och Borg? Skit samma - vi reder ut det ...

Janne

Eva-Lena Jansson sa...

floodis: Snålhet är inte fallet. Den riktiga anledningen till att TPB ogillade att bokförslaget använde loggan är för att bokförlaget samtidigt har spridit att boken är TPB:s officiella biografi, vilket det inte är och TPB tyckte att det vore ett steg i missledningen att använda loggan på det sättet.
Jag har inte koll på allt men jag har uppfattat att Pirate Bays idé är att upphovsrättsägaren inte ska kunna bestämma över hur det man skapat används eller tillgängliggörs. Och med den utgångspunkten så verkar det rätt inkonsekvent att ha synpunkter på hur och vem som använder loggan.

Anonym sa...

Tänkt om du Eva-Lena skulle ta och LÄSA och kanske också recensera boken om The Pirate Bay? Då kanske t.o.m. Minata skulle vakna till och fatta att han är de giriga maffiabolagens duktigaste lakej?

Anonym sa...

Kvinnosektorn inte viktig enligt dem - thats why.
Och så tänket om att alla utanför normen - vit yngre medelålders hetero arbetsduglig man - kan bara dra.
Upplägget är nog också privatisering av socialförsäkringarna snabbast möjligt./sen vet vi ju alla innerst inne att kvinnans plats är i hemmet, fastkedjad vid spisen, eller hur?/