måndag, maj 18, 2009

Vad är det som Folkpartiet inte har förstått?

Trots att valet den 7 juni handlar om vilket parti, kandidater och vilka värderingar som medborgarna önskar se sig företrädda av i Europaparlamentet så vill Folkpartiet prata om euro och EMU. Frågan om EMU och euron avgjordes vid en folkomröstning om den 14 september 2003 och som resulterade i att en majoritet av svenska folket röstade nej. Alla partier har tidigare varit överens om att den frågan inte skulle prövas igen inom överskådlig framtid, man nämnde 2014 som tidigaste datum, men nu kör alltså Folkpartiet en reklamfilm om ja till euron. Patetiskt eller bara okunnigt?

Så varför ägnar sig Folkpartiet åt att debattera EMU och euron nu när det inte är den frågan som väljarna ska ta ställning till? Vem försöker man lura? Eller handlar det bara om en önskan att upprätthålla en ja- eller nejdebatt till EU?
Jag antar att det är ett rävspel på låg nivå i hopp om att kamma hem några fler röster än de 6,8 procent som Folkpartiet fick i den senaste opinionsmätningen.

För egen del så kommer jag under de närmaste veckorna att kampanja för att vi ska få så många Socialdemokratiska ledamöter i Europaparlamentet. Här kan du läsa vårt valmanifest. Vår politik handlar om fler jobb, grönare jobb och tryggare jobb. I hela Europa. Hör gärna av dig med synpunkter eller frågor om EU-valet och vår valmanifest.

På onsdag den 20 maj är första dag för förtida röstning. Om man skulle vara bortrest den 7 juni så kan man alltså rösta redan denna vecka. För mer information om det praktiska kring EU-valet, läs mer på valmyndighetens hemsida.

Andra bloggar om politik, Socialdemokraterna, Folkpartiet, Europaparlamentet, EU-val.

Inga kommentarer: