fredag, oktober 07, 2005

Nedräkning för Örebro-Kuriren

Nu har nedräkningen till sista numret av Örebro-Kuriren påbörjats. Jag kommer nu börja läsa Karlskoga-Kuriren istället.
Men visst är det ett rätt märkligt beteende att socialdemokratiska väljare och för den delen socialdemokratiska politiker föredrar att prenumerera på liberala NA medan man läst Kurren gratis på sitt arbete eller biblioteket.
Visserligen måste jag medge att Kurrens Örebro bevakning har lämnat övrigt att önska men med tanke på att tidningen har gjorts av fyra personer, vilket är mindre än NAs sportredaktion, så har man knappast haft fullgoda villkor för att klara en bättre bevakning. Det kan väl knappast ha varit en drömsituation att jobba under.

Kommer NA med en ännu mer monopolliknande mediasituation att ge oss socialdemokrater något som helst positivt utrymme kan man ju undra. Med det menar jag inte att man sluta granska oss men man blir ändå betänksam när NA även på insändarsidan upplåter en tredjedels sida åt Staffan Werme, medan andra politiker enligt deras egen utsago har svårt att överhuvudtaget bli publicerade.

Men det borde väl finnas möjlighet att starta upp en tidning på nätet med socialdemokratisk ledarsida. Eller vad tycker du?

Inga kommentarer: