torsdag, december 29, 2005

Skatterna tynger stackars Carl-Henric Svanberg

Carl-Henric Svanberg, VD för Ericsson, har nu åter bestämt sig för att göra politiska uttalanden om vad som skulle vara bra för Sverige. Att han röstar borgligt är väl ingen hemlighet och nu menar Svanberg att det skulle gå bättre för Sverige om vi hade en borglig regering.

Sverige har idag en högre tillväxt än flera andra länder i Europa, en låg arbetslöshet i jämförelse med övriga EU, solida statsfinanser. Sist borgarna hade makten sjönk tillväxten, vi hade en dubbelt så hög arbetslöshet, och var fjärde skattekrona som användes var lånad i utlandet. Minnet hos Svanberg verkar vara extremt kort eller så är det selektivt.

Svanberg vill ha sänkta skatter (vilken överraskning!) och med tanke på att han under 2004 tjänande 22 miljoner kr (lön plus bonus) så förstår man att Svanberg måste ha det tufft i slutet av månaden innan lönen kommer.

Förövrigt så har man slutat att kvotera till Ericsson styrelse (tidigare var man tvungen att vara man). Numera kan även kvinnor sitta i styrelsen. Men det får räcka med en kvinna, för de tolv männen kände bara en.

Inga kommentarer: