tisdag, januari 03, 2006

Är det verkligen synd om 08-orna?

Idag startar försöket med trängselavgifter i Stockholm. Borglig media gör sitt bästa för att vi utanför huvudstaden, men även 08-orna ska tycka synd om alla "drabbade" bilister. Samma bilister som i årtionden klagat på bilköer och brist på parkeringsplatser. Nu ska politiker istället satsa på kollektivtrafik, vilket borde göra både luften och ljudnivån mer miljövänlig. Trängselavgifterna har som bekant redan prövats i London och där gjort succé. Nu funderar även Köpenhamns borgmästare på samma sak.

Moderaterna som tidigt motionerat om vägavgifter är numera motståndare. Åtminstone nu. Återstår att se om de blå ändrar sig igen.

1 kommentar:

Anonym sa...

det stora felet med trängselavgifterna är inte avgiften i sig utan att den som t ex får sina skyltar stulna kan tvingas betala för tjuvens trängselavgifter. det här drabbar inte bara 08orna utan även en Örebroare som får sina skyltar stulna kan få trängselavgifter påförda. Här tvingas man betala och måste sedan bevisa att man inte kört. Det borde i detta läge vara staten som skulle vara tvungen att bevisa att bilisten kört. Så är det ju överallt annars. Om en handlare anklagar mig för att ha stulit i hans butik så är det handlaren som måste bevisa att jag är skyldig. Så borde det vara här också. Dessutom tycker jag att det är stötande att ni politiker kan köra utan att betala. detta är ren skandal. Varför skall föresten alla utlandsregistrerae bilar få köra gratis. På öresundsbron måste ju alla betalan oavsett vilket land man kommer ifrån. Varför skulle inte samma system funka även i Stockholm?