onsdag, februari 01, 2006

Öppet möte i Lekeberg

Ikväll anordnade Socialdemokraterna i Lekeberg ett öppet möte om arbete och tillväxt. Jag och Lars-Erik Soting var inbjudna för att svara på frågor om hur kollektivavtal, facket och välfärden skulle påverkas av ett maktskifte i riksdagen.
Alltid kul att komma ut och träffa människor och få med sig värdefulla synpunkter. Någon eller några valde att smyga utanför fönstret istället för att komma in, men eftersom Lekeberg är en mindre kommun där det är svårare att vara anonym än i Örebro, så var det flera som tyckte sig känna igen en känd Lekebergprofil utanför möteslokalen.

På väg till Lekeberg hade vi möjlighet att lyssna på glädjande nyheter från Bryssel. Nu har alltså även EU-kommissionen tagit ställning för rätten för fackföreningsrörelsen att begära svenska kollektivavtal och sätta företag i blockad. Tidigare i veckan yttrade sig också den svenska regeringen och ställde sig bakom svensk fackföreningsrörelsen.

Nu är det dags för Moderaterna att komma ut ur garderoben och visa var man står i frågan. Deras agerande i EU-parlamentet visar att Moderaterna inte står på fackets sida så varför inte bekänna färg även i Sverige?

Inga kommentarer: