fredag, februari 03, 2006

Svenskt Näringsliv går hand i hand med de borgerliga partierna

Tidigare i veckan gick återigen Carl-Henric Svanberg, VD för Ericsson och styrelseledamot av Svenskt Näringsliv, ut och propagerade för en borgerlig valseger i september 2006. När sedan Maud Olofsson (c) idag gick ut och krävde otrygga anställningsvillkor för ungdomar var Urban Bäckström (tidigare Moderat chefsekonom) VD Svenskt Näringsliv, snabbt ute och menade att detta var ett bra förslag.
Det som är intressant med denna samverkan är att den sällan eller aldrig analyseras, diskuteras eller ifrågasätts av media trots att det borde vara av allmänt intresse och garanterat har ett nyhetsvärde.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vore intressant att höra hur du vill lösa problemet med ungdomsarbetslösheten. Dvs om du inte vill att det ska finnas fler arbetsgivare som vill och vågar anställa ungdomar

Eva-Lena Jansson sa...

Det är klart att jag vill att det ska finnas arbetsgivare som vill anställa ungdomar. Och jag tycker att vi ska samma arbetsrätt för ungdomar som för dom över 24 år.
Redan idag har arbetsgivare möjlighet att genom provanställning pröva nya medarbetare i sitt företag.

Anonym sa...

Eva-Lena, du missuppfattar ju vad det hela handlar om.

Flexibla regler på arbetsmarknaden har inga likhetstecken med arbetslöshet. I stället ger det en möjlighet för helt oerfaren arbetskraft att få erfarenhet som är betydligt viktigare än den låsning som provanställningen innebär. Så - istället för att chansa med sex månaders anställning skippar man att anställa.

Ni har inte visat ett enda förslag för att sänka arbetslösheten på riktigt. Därför har socialdemokratin ingen trovärdighet