söndag, februari 26, 2006

till vilket pris vill vi vara politiskt aktiva?

Efter skandalen med förtalsmejl från en socialdemokratisk ombudsman mot Fredrik Reinfeldt, går jakten vidare. En person som nu ifrågasätts är Marita Ulvskog, socialdemokratisk partisekreterare. Marita som befinner sig på semester med sin dotter "anklagas" för att inte ta tillräckligt allvarligt på frågan eftersom hon inte avbrutit sin länge inplanerade resa. Och det här jag undrar hur högt priset för politiskt aktiva ska vara.

Marita Ulvskog har inget 7 till 4 arbete. Hennes jobb är av den karaktären att hon mer eller mindre ska vara tillgänglig dygnet runt. Och trots att Marita alltså befinner sig på "semester" pratar hon dagligen med både partikollegor och media. Jag hoppas verkligen hon får tid även för sin familj och förhoppningsvis lite avkoppling.

Som politiskt aktiv ska vi vara tillgängliga för både allmänhet och media. Men även vi måste få sätta gräns för när familjen och det privata måste få prioriteras. Annars riskerar ännu fler att hoppa av, något som var tydligt i en undersökning som nyligen presenterades. Merparten stod kvinnorna för. Är det någon som är förvånad?

Inga kommentarer: