söndag, april 09, 2006

Snöslask & distriktskongress

Under två dagar har närmare 300 Socialdemokrater från hela länet samlats i Folkets hus i Karlskoga för att diskutera ett valprogram, fastställa riksdagslista och landstingslistor samt välja ny distriktstyrelse.

Vi hann med att ha en riktigt trevlig fest i Källaren (även om musikutbudet lämnade övrigt att önska) samt besöka några lokala nöjesställen med annan musik. Att himlens portar öppnat sig och vräkte ner snöslask stoppade inte oss som ville se mer av Karlskogas nöjesliv.

På söndagen tog kongressen samtliga listor i enighet och det känns fantastiskt att jag numera är nr 4 på den riksdagslista som vi Socialdemokrater i Örebro län går till val på.

Nu ska vi ut och möta väljarna för att få förnyat förtroende för vår politik, och med tanke på att Anders Ceders förslag om att vi skulle göra ett bättre val än 2006 fick rungande bifall så vill jag bara informera att det är en stärkt arbetarerörelse med stort självförtroende som tar sig an årets valrörelse!

5 kommentarer:

monica.nu sa...

Grattis till fjärdeplatsen

monica.nu

monica.nu sa...

Igår hade socialdemokraterna i Skaraborg sin distriktkongress. Vi hade bland annat besök av biträdande partisekretare Håkan Juholt och kommunminister Sven-Erik Österberg. De var båda jätte bra. Att vinna valet blir svårt men med bra politik för trygghet i den Svenska modellen och att vi är många som berättar om det gör att vi ska klara av det, var deras budskap. Vi som var där blev ordentligt peppade på att åka till våra respektive hemorter för att knacka dörr, göra arbetsplatsbesök och träffa väljare.
Dessutom fastställde vi ett politiskt program för Skaraborg. Med frågor som vi ska driva i kommunerna. Det handlar om äldrefrågor, miljö, tillväxt, bättre skolor osv. Ska bli kul att få föra ut det budskapet. Vi fastställde våra region och riksdagslistor också. Annelie Stark toppar listan till Västra Götalandsregionen följt av Hans Aronsson. Urban Ahlin toppar listan till Riksdagen med mig som tvåa. På tredje plats kom Patrik Björck från Falköping, han är ny i de här sammanhangen men är väl känd i de fackliga leden. På fjärde plats kommer min bästa kollega och vän Carina Ohlsson från Lidköping. Går det bra i valet tar vi fem mandat från Skaraborg, då kommer även Peter Lindroth, kommunalråd fån Karlsborg in. Det blir ett bra gäng att jobba tillsammans med.
Idag har jag haft min första hellediga dag på länge. Har passat på att hjälpa till lite med städning, matlagning och tvätt. Förutom att det blir rent så har är dammsugning bra uppvärmning inför jogging. Kändes skönt att dra på sig joggingskorna och få komma ut i naturen, lyssna på fåglarna och springa av sig lite ”stress”.
monica green

Anonym sa...

Grattis Eva-Lena, You made it!
Kram, Caarina

Anonym sa...

Grattis Eva-Lena, You made it!
Kram, Caarina

Eva sa...

Jag blev så glad när jag hörde att det blev klart (var ju inte på plats). Utan diskussion såklart. Grattis Eva-Lena!