torsdag, juli 06, 2006

Hej då Gotland och Almedalen!

Igår hade SEKO sin stora aktivitetsdag i Almedalen och efter ett knökfullt seminarium med bra diskussion följde en demonstration för kollektivavtalen med över 500 personer i leden. Visselpipor och talkörer avlöste varandra i tåget som sedan avslutades på Donners plats med korta tal av Wanja Lundby-Wedin LO, Hans Tilly Byggnads, Marita Ulvskog Socialdemokraterna och Janne Rudén SEKO.

Efter en snabblunch var jag och lyssnade på SKTFs seminarium om den kommunala demokratin. Och om jag tyckte att jag haft en svettig dag så var det inget mot SKTFs ordförande Eva Nordmark som hann med fyra seminarier OCH ett dopp i bassängen ute på Kneipbyn.

På kvällen var jag och lyssnade på Reinfeldt som redan verkade vara på semester. Att han inte ens inspirerade sina närmaste märktes när Urban Bäckström lämnade Almedalen efter bara tio minuters tal. För övrigt så måste ”Jag är röd”-knappen varit det mest eftertraktade märket den här kvällen. Det var många som ville visa att man inte tillhörde den borgerliga alliansen.

Efter talet var det dags för VMs andra semifinal. Den var lika tråkig som talet tidigare på kvällen, och den enda behållningen var att inte ett ständigt filmande Portugal gick vidare. Tack till Vårdförbundet för deras trevliga arrangemang med storbildskärm och för dom som inte var så intresserad av fotbollen fanns det många prominenta gäster att mingla med.

Nu är det dags för mig att ta semester och därmed lämna Gotland för den här gången. Att jag kommer tillbaka till ön igen är jag ganska säker på, men om det blir Almedalsveckan igen är osäkert. Känns som jag fått en överdos av detta jippo som i år var större än någonsin.

Till sist måste jag citera Agneta Lindblom-Hultén, ordförande för journalistförbundet, som medverkade på SEKOs seminarium om tystnaden på arbetsplatserna. Agneta tyckte att ungdomars bristande kunskap om sina rättigheter på arbetsmarknaden gjorde att ”de är som nakna bebisar i en lejongrop" när dom kommer ut från skolor & universitet och ska börja arbeta.

Inga kommentarer: