onsdag, september 06, 2006

Persson vs Reinfeldt= rödast slips vinner?


Slog på TVn inför valdebatten och häpnar över hur Reinfeldt försöker bli en Persson-kopia, "look a like" när det gäller skjorta, kostym och slips. Ju rödare destod bättre? Nej, det räcker knappast med en extrem makeover på utsidan när politiken är den samma. Kan inte låta bli att dela med mig av avslutningen av mitt eget 1:a maj-tal. Det gällde då och det gäller nu.

"En del menar att det bara är några % i ersättningsnivåerna som skiljer oss Socialdemokrater från Moderaterna. Dom har fel.
För Fredrik Reinfeldt, det spelar ingen roll att du klär dig i de rödaste slipsarna som går att uppbringa och det spelar ingen roll att du kallar Moderaterna för det nya arbetarepartiet. Ni är inte trovärdiga.

För vi Socialdemokrater kan lova att inget riktigt arbetarparti skulle kalla arbetslösa och sjuka för lata och säga att deras bekymmer är att dom har för hög ersättning. Inget riktigt arbetarparti skulle motarbeta fackets medlemmar både i riksdagen och Eu-parlamentet i syfte att sänka lönerna och ge arbetsgivarna mera makt.
Inget riktigt arbetarparti skulle motarbeta svenska kollektivavtal på svensk arbetsmarknad.

Ett riktigt arbetarparti tar ställning för dom som har det tufft, vi håller ihop och hjälps åt och vi lämnar inga utanför. Vi vill bygga ett Örebro för alla.
För i vårt Sverige ska alla med, så enkelt är det!"

Inga kommentarer: