torsdag, oktober 19, 2006

Borgarna ogillar polisanmälningar mot borgerliga politiker

Man kan inte tolka det på annat sätt, när flera framträdande personer i de fyras gäng ifrågasätter att Radiotjänst polisanmält tre moderata ministrar (numera är en minister)som öppet deklarerat att man inte betalt sin tv-licens, man anger ideologiska skäl för sitt handlande.
Statsminister Fredrik Reinfeldt är nu anmäld till KU för sitt agerande i frågan.

Örebros kommande kommunstyrelseordföranden blir rent pinsam när han kräver både Radiotjänsts VDs och ordförandes avgång för att man gjort en polisanmälning. Också han hävdar att moderata ministrar särbehandlats.

Men den som vet kan väl berätta för mig hur många personer som offentligt i media har berättat att man av ideologiska skäl struntat i att följa lagen. Och berätta sedan för mig vem som struntat i att göra en polisanmälan.

4 kommentarer:

peanutring sa...

Kan du förklara för mig vilket resultat du förväntar dig från anmälningarn till KU?
Kan du också förklara varför inga andra av de nyligen tillkommna 6000 TV-licensbetalande personer inte polisanmäls?

Vore tacksam för svar.

Anonym sa...

Jag ställer samma fråga som peanutring.
Jag förväntar mig ett svar. Du har under den tid jag hört dig argumentera alltid tagit på dig en roll av att veta och kunna bäst. Nu är du riksdagsman och jag förväntar mig att du kan leverera genomtänkta, sakliga och övertygande argument varför KU skulle ta upp ditt ärende och eventuellt pricka FR.

peanutring sa...

Uppenbarligen har du inga sakliga argument, utan bygger vidare din undermåliga retorik på floskler.

Pinsamt!

Anonym sa...

Eva-Lenas KU-anmälan om ministerstyre har ju fått stöd från flera statsvetare. Och även om jag inte vet vem "peanutring" eller "anonumous" är så verkar det inte vara vetenskapliga grunder i er kritik...
Eftersom Reinfeldt helt uppenbart haft åsikter om Radiotjänst agerande vore det konstigt om KU inte tar upp det. Det enda som kan rädda honom är det formella att Radiotjänst är ett bolag och inte en myndighet - men den invändningen sågades av flera statsvetare eftersom Radiotjänst har "myndighetsuppdrag".
Och det är en skillnad mellan att anmäla tv-innehav sent och att offentligt säga att man vägrat betala under 15 år. Det är faktiskt att erkänna brott. Och moderater säger ju alltid att de vill bekämpa brott hårdare, så vad är problemet?