lördag, november 25, 2006

Nomineringsrätt, en del av medlemskapets värde!

Just nu pågår det en debatt i media om vem som kommer att bli nästa partiordförande för det Socialdemokratiska partiet. Väldigt många har synpunkter, inte minst journalister, över hur offentliga nomineringarna borde vara, och över vilka som är tänkbara kandidater.

Allt för få har insett att om man vill ha insyn, om man vill nominera en kandidat, så räcker det inte med eget intresse i saken. Man måste vara medlem i partiet för att få delta i den interna processen. Medlemskapets värde skulle urholkas till snart ingenting om vem som helst, även liberala ledarskribenter, skulle vara med och utse ny partiordförande för Socialdemokraterna.

Det blir därför lite märkligt när journalister är kritiska till att man inte får tillgång till allt som händer i vårt parti. Folkpartiet var extra nyfikna på vårt parti vilket ledde till förundersökning om eventuellt brott. Då förstod i alla fall en del i media att vem som helst inte kan få tillgång till internt partimaterial.

Så har du förslag på vem som ska bli ny partiordförande, eller kanske idéer om den framtida politiken, bli medlem!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, det är fel på länken från Nyligen.se Mellan jansson och blogspot saknas en punkt. Tänkte att du kanske ville veta.
Ha en fortsatt bra dag!

Anonym sa...

Hej, vad trevligt med en politiker som bloggar och som gillar Bodil.
Men inte är det väl så enkelt som att gå med i partiet för att få vara med och bestämma vem som skall bli partiledare? Jag tycker nog att det borde vara ett öppet val inom partiet av den som ska leda partiet. Det är ju något löjligt nu när man kan vara ointresserad av jobbet ända tills dess allt är klart för att ikläda sig rollen som partiledare.

Och hur kunde Göran Persson ha mage att kalla sig feminist? Han med sin typiskt "manliga" härskarstil.

Jag hoppas att du fortsätter blogga, det ska bli intressant att följa din blogg.

Anonym sa...

Hoppas partisekretereskan eller
Måna Låna blir partiledare för det kommunistiskt RÖDA partiet.
Alliansen vinner ytterligare några
år.
Hälsningar
Godsherren Persson med hustru Anitra