söndag, december 10, 2006

Har någon sett till astronauten Ricky Wilde?

14 dagar kvar till julafton och det är fortfarande snöfritt och plusgrader i Örebro. Några som uppskattar detta väder extra mycket är brevbärarna och tidningsbuden. Jobbet blir väldigt annorlunda med snövallar framför postlådor (det är väldigt många som inte skottar så bra som man skulle kunna önska), osandade trottoarer, isknaggliga cykel- och vägbanor.

Att det inte är alla som uppskattar den uteblivna snön förstår jag. Alla som har intressen i vintersport tycker naturligtvis att vädret är urdåligt. Vill på intet sätt skylla detta märkliga väder på någon eller några men har inte vädret varit grådassigt ända sen den 18 september?

Man kan roa sig inomhus istället. I onsdags var jag på Martin Mutter tillsammans med politiker och tjänstemän från VuxAm. Kul att träffa "gamla" vänner igen, och som vanligt var det en mycket rolig och tankvärd föreställning som Eva Ahremalm & co bjöd på. På torsdagskvällen var det premiär för mig att lyssna på opera live. Rigoletto på folkoperan fick mig att tralla hela vägen hem!

En annan sak som är positivt med vädret är att det fortfarande går att plocka svamp. Var ute igår och hittade en hel del trattisar. Men det kändes märkligt att plocka svamp i ett grådis där det kändes som man hela tiden ville be någon dra upp persiennen eller åtminstone tända lampan så att man skulle se lite bättre.

Idag verkade det som inte ens lite dis kunde stoppa rymdfärden för Sveriges första astronaut. Fuglesang snurrar nu som bäst runt vårt klot. Själv funderar jag över var han som toppade listorna världen runt med låten I am an astronaut tog vägen? Ricky Wildes syster Kim dyker ju upp med en ny hit då och då men vad hennes bror numera ägnar sig åt och var han är verkar inte ens NASA veta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

CHARTA 77 har gjort en cover på Ricky Wildes gamla hit.

Anonym sa...

Hej, Eva-Lena!
Trots att du inte längre aktiv som tidningsbud själv, är du välkommen att diskutera tidningsbudslivets sorger & glädjeämnen med oss andra på Tidningsbudens Diskussionsforum!

Välkommen!
Hermes, moderator
Adress: http://nicklase.se