tisdag, september 11, 2007

Varför ingen ny handelsminister?

Det är inte bara jag som väntar på besked om vem som ska utses till ny handelsminister efter Sten Tolgfors som blev ny försvarsminister efter Mikael Odenberg. SvD spekulerar i dagens tidning varför Reinfeldt dröjer med utnämningen. Och eftersom Anna Kinberg Batra som pekats ut som en av de hetaste kandidaterna inte vill svara på några frågor så gissar nog många att det blir hon.

Ett namn som inte nämnts i sammanhanget, förmodligen för att hon är kristdemokrat, är ju Ebba Lindsö som i sitt uppdrag för Svenskt Näringsliv jobbade på att förändra imagen av denna intresseförening. Men med Urban Bäckström vid rodret så har Svenskt Näringsliv åter kantrat över med kraftig slagsida åt höger. Vilket inte förvånar någon. Däremot är jag som sagt förvånad över att inte Lindsö förekommer i spekulationer.

För jag är ganska säker på att det blir en kvinna. Men om det istället skulle bli en man så finns ju alltid Lars Leijonborg. Leijonborg berättade ju i samband med att han deklarerade sin avgång som partiordförande för Folkpartiet att han var öppen för nya utmaningar.

Oavsett vem som utses som ny handelsminister kan vi nog vara ganska säkra på att den personen har betalt sin tv-licens och inte köper svarta städtjänster till hemmet.
Den läxan har nog Reinfeldt lärt sig...

Såg förövrigt att Odenbergs vapendragare på Försvarsdepartementet, HG Wessberg, fått lämna sitt arbete till förmån för en politiskt sakkunnig vid moderaternas samordningskansli. Dvs någon som har koll på vad Borg och Reinfeldt godkänner.

Andra bloggar om politik, Sten Tolgfors, Fredrik Reinfeldt, handelsminister, Anna Kinberg Batra.

Inga kommentarer: