fredag, november 23, 2007

Tjejerna utklassar killarna

Om detta är ett feministiskt inlägg? Nej, bara fakta.

Har kollat in IDOL vid flera tillfällen under hösten och bara blivit så imponerad av Amanda varje gång. Och även denna kväll var Amanda bra. Hon är nog Sveriges svar på Amy Winehouse och jag tror att hon har en lysande framtid som artist framför sig.

Men kvällens överraskning stod Marie Picasso för. Om det berodde på låtvalet ska jag låta vara osagt. Jag gillar Skunk Anansie och när Marie Picasso framförde Weak på ett sätt som även Skin skulle ha varit stolt över så var jag bara tvungen att ringa och rösta även på henne. Att hon tidigare under kvällen sjöng en låt av Alanis Morissette som också är en av mina favoriter gjorde inte hennes chanser sämre.

Killarna har talang och sjunger bra men tjejerna är otroligt grymma i år. Både bra sång, framförande och en enorm utstrålning. Och Daniel & Andreas får därför inrikta sig på att försöka försörja sig genom att sjunga på företagsfester och andra partyn.

Och nej, jag håller inte med Johan Croneman. Jag gillar IDOL. Att jag sedan använder fjärrkontrollen flitigt för att slippa allt för mycket av mellansnacket och reklamen är en annan sak.

Uppdaterat: Daniel åkte ut. Är det någon som är förvånad?

Andra bloggar om musik, IDOL, feminism.

5 kommentarer:

Anonym sa...

han åkte hur idol ikväll för att feministerna på tv4 vill se en tjej som segrare oavsett om hon som vinner e duktig lr inte

Anonym sa...

eva-lena du e helt ute och cyklar nu och skit i om tjejerna har utstrålning för det e ju för sjutton en tävling som går ut på att hitta årets bästa popstjärna och inte årets snyggaste person

Anonym sa...

Tjejerna ÄR bättre.

Och utsrålning är inte lika med utseende.
Kanske därför modell-Knut åkte ut på ett tidigt stadium. Snygg men stel...

Anonym sa...

Nu åkte en till kille ut. Dom har ju snackat så länge om att man kanske borde kvotera efter könsorganets utseende vilka som ska kunna åka ur. Ena veckan ska en kille åka ur, nästa en tjej osv. Då blir det ju rättvist. Om det bara är så att den som är sämst och får färst röster åker ur och man inte tar hänsyn till könstillhörighet så kan det ju leda till kaos! Nä, mer könskvotering ska det vara tycker jag. Så nästa vecka ska absolut en tjej åka ur tycker jag!

Anonym sa...

det var synd att daniel åkte ut tycker jag, andreas skulle åkt ut för länge sen. jag tycker inte att det borde vara så att det hela tider var lika många tjejer som killar, tävlingen handlar faktist om att de bästa ska komma fram, oavsett kön. vissa år har killarna vart bättre, och i år är tjejerna bättre. det jämnar ut sig.

om inte andreas åker ut nästa gång vet jag inte om jag klarar av att titta på dIDOL längre, tyvärr.

tack&hej,