torsdag, december 13, 2007

Inga julklappar till Reinfeldt & Co från väljarna

Istället blir det en skriftlig smocka i form av SCBs stora opinionsundersökning. Mindre än 40 procent skulle rösta på regeringen om det var val idag.

Efter dagens frågestund i riksdagen är risken stor att siffrorna för den borgerliga regeringen fortsätter att sjunka. Mats Odell, som på ett närmast arrogant sätt gör sitt bästa för att verka direkt ointresserad av kritiken mot regeringens utförsäljningsplaner av Vasakronan samtidigt som oron på finansmarknaden fortsätter och värdet på fastighetsmarknaden rasar. Här ska säljas, oavsett om rean kommer före eller efter jul.

Odells partikamrat Maria Larsson verkar inte ha förstått att hon numera sitter i en regeringen och därmed är den som ska ställas till svars inför riksdagen. Och när frågan om kommunernas ökade kostnad för socialbidrag kom upp så ville Larsson inte svara på den frågan. Istället fick hennes regeringskollega Littorin svara, men inte heller han verkar gilla frågan om sambandet mellan sänkt ersättning för sjuka och arbetslösa och allt fler som blivit socialbidragstagare under den borgerliga regeringen. Det är fel säger Littorin samtidigt som flera kommuner hävdar motsatsen.

För övrigt så vill jag bara säga att de människor som verbalt eller via brev/mejl hotar politiker, borde skämmas. Att man inte gillar den borgerliga politik på skolområdet i exempelvis Örebro är sak. Men att rikta hot mot det ansvarige kommunalrådet Lennart Bondeson (kd) är för sjukt. Ni borde skämmas.

Andra bloggar om politik, Fredrik Reinfeldt, regeringen, Mats Odell.

Inga kommentarer: