måndag, februari 18, 2008

Konspirationsteorier från Odells bakgård

Stor risk för statlig baksmälla har DNs rubriksättare satt på Patricia Hedelius artikel om regeringens utförsäljning av Vin & Sprit. En affär som Mats Odell och regeringen har valt att kalla ”Projekt Bravo” i sina handlingar till oss i Näringsutskottet. I artikeln pekar Hedelius på det vanskliga i hela försäljningsprocessen samtidigt som hon betonar att ansvaret för besluten faller på Odell och regeringen.

Men när jag läser, i mitt tycke, en väl formulerad och analystisk artikel så läser en annan bloggare (anonym) in helt andra saker i artikeln. Bara en sån sak som att påstå att DN-journalisten har en personangreppskampanj mot Odell. Än märkligare blir det när bloggaren skriver följande: Frågan vi måste ställa oss är vem som läcker till Hedelius och varför det alltid är negativa nyheter. Dessutom felaktiga. Kan det vara någon ifrån den tidigare Regeringen?

Först ställer bloggaren alltså frågan vem som läcker och syftar uppenbarligen på personer i regeringskansliet, för att sedan hävda att det någon nu läckt är felaktigt. Det påminner starkt om Odells resonemang vid interpellationsdebatterna om utförsäljningarna av statliga bolag. "Det handlar inte om utförsäljning. Vi ska ha ett aktionsförfarande". Hm.

Andra bloggar om politik Dn Mats Odell.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Något som övergår mitt förstånd är varför det i relation till utförsäljningar inte finns lagstiftning som i stil med hur grundlagsändringar hanteras kräver 2 omröstningar över tid.

Att som nu låta en Musse Pigg-regering som triangulerat skjortan av folket (tyvärr inget som Alliansen varit ensamma om att nyttja) sälja bort företag till höger och vänster på det sätt som sker är ju ur ett moraliskt perspektiv gränsande till förräderi!

Eva-Lena Jansson sa...

Under onsdagens debatt om konstitutionsutskottet framfördes liknande synpunkter som du har kring regler för utförsäljning. Men istället för ditt förslag så förordar socialdemokrater och vänsterpartiet krav på kvalificerad majoritet vid den här typen av beslut. Läs mer av debatten här: http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=101&bet=2007/08:68&guid={E7391033-CEE2-41F4-818C-169D0DB8432C}

Thomas Tvivlaren sa...

Intressant och tack för länk!