fredag, maj 09, 2008

Den röda slipsen och Fredrik Reinfeldt


En del har en hartass i fickan. Andra samlar på fyrklöver. Någon har en amulett för att känna sig tursam. Och en del väljer klädesplagg. Statsminister Fredrik Reinfeldt har sin röda slips. Den kommer fram i alla viktiga sammanhang tillsammans med den mörkaste kostymen som går att uppbringa. Och vid dagens KU-förhör om regeringens krisberedskap kvällen den 23 oktober förra året så hade Reinfeldt självklart plockat fram favoritslipsen.


Jag har skrivit om denna slips tidigare så en del kanske tycker jag är lite fixerad vid denna slips. Och det är korrekt. För jag tycker det verkar som Reinfeldt försöker likna en tidigare statsminister med annan politisk färg. Och jag trodde knappast att en moderat politiker ville bli en blek kopia av en socialdemokrat. Men jag kan ha fel.


Förutom dagens KU-förhör så har Reinfeldt dessutom en interpellationsdebatt med min partikamrat Peter Hultqvist. Hultqvist som för övrigt skriver på DN-debatt om sin syn på statsministerns roll i Schenström-affären. Det blir en lång dag för moderaternas partiordförande i riksdagens lokaler. Så med andra ord, jag förstår om Reinfeldt har laddat med den röda slipsen. Men jag undrar om den där slipsen räcker som stöd i alla situationer.

För övrigt så hörde jag att Per Bill kommenterade längden på något brev som min riksdagskollega Thomas Bodström hade skrivit till KU. Om Bill vill läsa längre texter av Bodström så kan jag rekommendera boken Rymmaren. Den är på 445 sidor…

Andra bloggar om politik, Ulrica Schenström, Reinfeldt, slips, Konstitutionsutskottet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blev så glad av detta initiativet!

”Ingen ska lyssna på något som vi inte har producerat och hört först / Mvh – Musikindustrin” - www.magnacartacartel.com

Ta för dig!

// Karin

Anonym sa...

Det är nog rätt som de säger. Socialdemokrater använder samma metoder som nazisterna. Byt ut ordet moderat mot jude i valfritt tal eller blogg och ni fattar...