söndag, december 21, 2008

Dagens lucköppning, 21, Sanningar & lögner och mediernas makt

Gårdagens program av Medierna 1 P1 som sändes i repris idag, tog upp fallet med Liza Marklund och det märkliga i att väldigt få redaktioner vill rapportera om den granskning som Monica Antonsson gör i sin bok. Antonssons bok gör gällande att de så kallade sanningsböckerna Gömda och Asyl är allt annat än ren sanning. Något som tydligen bokhandeln och bibliotek nu reagerat på och därför placerat om böckerna från fakta/biografi till romanhyllorna. Och det börjar bli fler som nu undrar över det faktum att det är så tyst i om Gömda, Mia och Liza Marklund. Kan inte låta bli att fundera på om det här är ett fall för konspirationsklubben. En klubb som brukar dyka upp på denna blogg lite och .

En annan person som nu fått något att granska är Rolf Åbjörnsson, advokat och tidigare riksdagsledamot för Kd. Som nu alltså utsetts till ny styrelseordförande för Carnegie. Carnegie, vars banktillstånd drogs in av Finansinspektionen, togs ju över av Riksgälden efter ingripande av finansmarknadsminister Mats Odell (Kd). På Riksgälden basar som bekant Bo Lundgren, tidigare ordförande för Moderaterna. Staten och kapitalet sitter i samma båt. I alla fall för tillfället...

Andra bloggar om politik, Liza Marklund, Monica Antonsson, Mats Odell, Carnegie.

2 kommentarer:

floodis sa...

Det gjorde de iofs under er tid också. Ni var ju också väldigt duktiga på att utse er själva till olika chefspositioner så fort ni fick chansen.

Så jag antar att du menar att det är bättre om staten och kapitalet sitter i en båt där staten styrs av er, istället för de borgliga.

Anonym sa...

Vill bara passa på att önska God Jul o Gott Nytt År och tacka för en bra blogg och det jobb du gör i riksdagen. / ha det gott och kämpa på!