torsdag, mars 05, 2009

Brev till Anders Borg om bonussystem

Hej Anders

Visst är det nästan lite rörande när du lätt rodnande försöker förklara varför regeringen är så positiva till det bonussystem som ni öppnat upp för. Och nästan lika rörande är det när journalister skriver att du, Anders Borg, egentligen inte ville ha det så här. Du nämner inte Maud Olofsson men det är tydligt att du försöker flytta fokus från din egen person, nu när glorian halkat lite på sned. Och vips är Aftonbladets Lena Mellin där och ger dig tips om hur du kan bli hjälte igen. Fast hon glömde det viktigaste tipset så här kommer det: Höj skatten så kan du satsa på riktiga jobb i vården, skolan och omsorgen. Fast det är ju inte moderat politik.

Och apropå den moderata politiken som nu genomförs. Att du och regeringen redan hösten 2006 berättade att ni ville ta bort förbudet mot bonussystem är något som läsarna av denna blogg väl känner till. Jag utgår från att du och dina kollegor i regeringen har diskussioner innan ni fattar beslut. Och eftersom ni i regeringen har öppnat upp för bonussystem, vilket vi i oppositionen har kritiserat gång på gång, så kan du ju inte låtsas om att du inget visste. För precis som regeringens politik får konsekvenser på alla andra områden så får dessa bonussystem effekter. Till dem som har ska varda givet. Mycket givet.

Så snälla rara finansminister Anders Borg, det är dags att sluta skämmas nu. Du för en aktiv moderat politik som du borde stå upp för. Personligen skulle jag ju skämmas för att föra en så orättvis politik men jag är ju trots allt bara en socialdemokrat. Så sluta gömma dig bakom näringsminister Maud Olofsson, ni har gemensamt taget besluten i regeringen. Ingen kan luras att tro något annat.

Hälsningar

Eva-Lena Jansson
socialdemokratisk riksdagsledamot

Ps. Jag har lämnat in tre interpellationer idag, en till dig, en till Maud Olofsson och en till Mats Odell utifrån respektive ansvarsområde. Jag hoppas få svar snart. Många andra än jag undrar hur ni egentligen har tänkt. Har ni det? Och förresten. Du skulle visst prata med Kungen om hans bonus på 10 miljoner kr. Ett gratistips från mig till dig, säg nej. Ds.


Dagens bloggtips: Ilsemarie är dagens vassaste, Alliansfritt som berättar om vem som är ansvarig, Johanna bloggar om andra moderater.

Fler bloggar om bonus, regeringen, Anders Borg, skatter, Aftonbladet, moderaterna.

Inga kommentarer: