torsdag, mars 19, 2009

Enklare att få jobb om man har kontakter...

Och om man har en kontakt som dessutom är högsta chef på arbetsförmedlingen är det förmodligen ännu enklare. Nu räcker det i och för sig inte med goda kontakter om jobbkrisen fortsätter och arbetslösheten fortsätter att öka. När vi dessutom möts av beskedet att regeringen Reinfeldt inte vill satsa mer på välfärden så innebär det att närmare 15 000 jobb riskerar att försvinna.

Det blir färre lärare, färre barnskötare och förskollärare, färre personal i äldreomsorgen och sjukvården, och förmodligen nedläggning av en och annan skola. Allt för att regeringen Reinfeldt hellre sänker skatterna. Nej förresten, ingen sänkt skatt för pensionärerna som nu får betala jobbkrisen på två sätt: högre skatt än löntagarna och sänkt pension. Och det blir ingen sänkt skatt för arbetslösa heller, en grupp som nu växer sig allt större.

Idag rapporterade Dn.se om att man tagit del av hemliga dokument om ACTA-förhandlingar. Bra att Dn fortsätter att gräva i frågan. Vid dagens frågestund i riksdagen ställde Mp-ledamoten Max Andersson en fråga till handelsminister Ewa Björling om storföretag i Sverige haft insyn i ACTA-förhandlingarna på liknande sätt som företag i USA har haft. Max Andersson fick upprepa frågan: "Har statens officiella rådgivare och storföretagen insyn i förhandlingarna?"

Ewa Björlings svar:"Avseende storföretagen och hur de får information kan jag åtminstone från UD:s sida garantera att detta inte gäller. Det här är ju något som är beslutat under utrikessekretess". Undrar just hur justitieministern eller näringsministern skulle ha svarat på samma fråga? Vill någon läsa dagens protokoll (och alla andra debatter) i sin helhet så rekommenderas riksdagens hemsida.

Lästips: Johanna om sommarjobb. Peter om mörker över utanförskapets Sverige . John om en moderat kappvändare. Ilsemarie om bluffen regeringen Reinfeldt.

Andra som bloggar om politik, arbetsförmedlingen, arbetslöshet, jobb, varsel, välfärd, ACTA.

Inga kommentarer: