måndag, april 20, 2009

En inställd demonstration är också en demonstration

men jag har svårt att se hur det kommer att märkas att Pappers avdelning 151 inte går i årets 1:a majtåg mer än att fanan inte är med. Vem som tjänar på detta? Borgarna naturligtvis. För oavsett vad man tycker i AMF-pensionsfrågan så finns det ingen anledning att stanna hemma från arbetarrörelsens högtidsdag.

När Sverige går mot en massarbetslöshet där 500 000 lämnat en kraftigt försämrad a-kassa, ett Sverige där vice statsministern står i TV och säger att det behövs lägre löner och sämre villkor på arbetsmarknaden, så väljer några fackliga företrädare att uppmana sina medlemmar att stanna hemma. När sjukförsäkringen har bytts ut mot utförsäkring och när a-kassan ersätts med socialbidrag då väljer fackliga företrädare att inte demonstrera. Ursäkta mig men jag förstår faktiskt inte hur de tänkte. Varför inte välja att demonstrera sin ilska istället? Det hade varit betydligt mer kreativt än att ge några på Rosenbad skadeglädjen över rosornas batalj.

4 kommentarer:

Nicklas Eriksson sa...

Tycker att Pappers är värda all respekt som vågar säga det medlemskåren tycker. Sossarnas och LO:s ledning är snart en lika stor fiende till arbetarklassen som moderaterna. Du skulle höra hur diskussionerna gick i alla de fikarum jag valsar runt i, då hade du blivit lika blek som den röda färgen i sossefanorna!

Mikael Sundesten sa...

Visst Nicklas, jag förstår att man kan vara förbannad. Men jag har svårt att förstå hur man efter drygt två år med försämrad a-kassa, sjukförsäkring, sänkta skatter för rika, men inte för pensionärer, arbetslösa och sjuka, uteblivna satsningar på vård, skola och barnomsorg, uteblivna satsningar på bostadsbyggande, uteblivna satsningar på utbildningar för dem som riskerar arbetslöshet kan jämföras med den politik som socialdemokraterna driver. Jag förstår inte. Förklara för mig

Josef Boberg sa...

...men nu är ju Alliansen på G med det här, tror jag...

Marina sa...

RESURS

Respekt för Sjuka och Utsattas Rätt i Samhället
Tycker det finns mycket som behöver förändras,folks attityder mot de utsatta i samhället är hemsk!
Kika in till oss,stötta oss