måndag, maj 04, 2009

Sexköp, skatteavdrag & EU-valet

Läste att Centerns ungdomsförbund vill tillåta sexköp. Själv är jag stark motståndare mot denna människohandeln där framför allt unga kvinnor och barn betraktas som vilken vara som helst. Och kanske borde fler lyssna på vittnesmålen från de med erfarenhet. Som en kvinna sa "jag har hittills inte träffat en tjej i den sjuka bransch som inte varit utsatt för övergrepp eller våldtäkt". Det man funderar över är ju om de som är för avkriminalisering också tycker att detta ska betraktas som hushållsnära tjänst?

En Centerpartist som jag däremot håller med idag är Jörgen Johansson, riksdagsledamot, som nu vill slopa skatteavdrag för pensionssparande. Detta eftersom han menar att det är bara gynnar välbeställlda män. Heja Jörgen! Som borde passa på att se över hela den borgerliga skattepolitiken när han ändå är i farten. Riksdagens utredningstjänst har ju visat att borgerliga politiken gör rika män rikare och kvinnor med dålig ekonomi får det sämre.

För övrigt så är känslan lika stark som tidigare, vi vinner valet. Vad det beror på? För att vi har så många fantastiska kandidater som just nu genomför en EU-valrörelse på ett helt annat sätt än vad partiet gjort tidigare. Och för att det inte går att få låten Rikta ljuset ur huvudet. Helt plötslig pratar ungdomar om EU-valet och vem man ska rösta på. Marita & Åsa är på hemma hos-besök, Evin bakar pizza, Olle är på fackmöten och arbetsplatsbesök, Göran & Anna flänger landet runt. Vi vinner valet.

Andra bloggar om politik, sexköp, CUF, skatteavdrag, Centern, pensionssparande, EU-valet.

2 kommentarer:

TruthUnveiled sa...

Med all respekt tycker jag att du borde läsa på lite och inte vara så kategorisk och fördomsfull i dein inställning till prostitution. Börja gärna med att läsa Susanne Dodillets avhandling "Är sex arbete?" och Petra Östergrens "Porr, horor och feminister".

Det är bättre att ta göra så att verksamheten kommer i dagsljuset. Prostitution kommer alltid att finnas, och finns även i länder där det är belagt med dödsstraff. Moral och förnuft är två olika saker.

Anonym sa...

Rekommenderar även bloggen:

www.isabellalund.com

Skriven av en prostituerad, med stort hjärta och vasst intellekt.