söndag, juni 07, 2009

Kryssa eller inte kryssa...

Idag är sista chansen för alla dom som inte redan har röstat. Och för många är inte valet av parti särskilt svårt, däremot om man ska kryssa och i så fall vem. Jag har under de senaste veckorna fått många frågor om våra kandidater, och ibland har det nästan tagit bort fokus från politiken. För mig är det viktigast att Socialdemokraterna får många röster och att kandidaterna står bakom den politik vi går till val på. Laget är större än jaget. Men om man nu inte kan bestämma sig för att bara rösta på vår lista så kommer här 4 kandidater som på olika sätt satt avtryck i valrörelsen i Örebro:

Åsa Westlund, med miljön i fokus och vill få bort farliga kemikalier i mat och godis/läsk,
Ardalan Shekarabi, vill få stopp på sms-lån och är kritisk till IPRED-lagen,
Lars-Erik Soting, vår lokala kandidat med utgångspunkt i kollektivavtal och fackliga rättigheter,
Evin Cetin, vill ha ett Sverige och ett Europa där människors rätt till arbete är i fokus

Strax ska jag ut och påminna om den fjärdedel av befolkningen som inte känner till att det är val. Än finns tid att påminna om vikten av att utnyttja en rättighet, knappt tio timmar kvar innan vallokalerna stänger.

Så gå nu och rösta, det krävs inte särskilt stor ansträngning och det är inte förenat med livsfara som det kan vara i andra länder. Risken för valfusk är minimal. Det enda du behöver göra är att välja ett parti, och sätta ett kryss är som sagt valfritt.

Dagens bloggtips med fokus på valet: Högberg som kryssar Anna Hedh, Peter Andersson som kryssar Åsa Westlund, Ullis Sandberg som kryssar Evin Cetin, Anna-Karin som velar mellan Åsa och Evin, Johanna Graf om att skicka förorten till Bryssel, Krassman om att avgöra valet, Johan om valvakeblogg, Claes Krantz om att rösta för ett rödare Europa.

Själv har jag redan lagt min röst på Socialdemokraterna. För att partiet sätter människor och miljö framför marknaden, för alla människors lika rätt och lika värde. För att ett rött Europa kan göra skillnad. Och framför allt. Jag tror på politikens möjlighet till förändring för ett rättvist och solidariskt samhälle såväl i Sverige som i Europa.

Bloggar om politik, EU-valet, Socialdemokraterna, Europaparlamentsvalet, därför röstar jag s.

1 kommentar:

Rolle sa...

Inte fusk men incidenter kan inträffa. http://blogg.expressen.se/individ