måndag, juni 15, 2009

Nej tack till registrering

Många har redan kommenterat den statliga utredning som presenterats på DN debatt så det finns inte särskilt mycket att tillägga. Det som få diskuterat är förslagen om p-piller, kondomer och dagen efter piller trots att det förmodligen är ganska kontroversiellt i framför allt de religiösa friskolor som också förväntas vara en aktiv aktör genom detta förslag.

Det som upprört många är däremot förslaget om att upprätta ett nationellt abortregister. Och jag förstår upprördheten. När många protesterar mot övervakning och ett framväxande storebrorsamhälle så föreslås alltså ett statligt register över vilka kvinnor som genomgått en abort. Det förslaget kan omedelbart förpassas där det hör hemma. I papperskorgen.

Såg att Antipiratbyråns Henrik Pontén besökte datorfestivalen Dreamhack. Och även om Pontén inte kunde förvänta sig att mötas av jubel så tycker jag det är dålig stil att bua ut någon som ställer upp och redovisar sin syn på kombinationen upphovsrätt och internet. Uppträdandet från publiken kan kanske ursäktas med hänsyn till åldern även om jag antar att flertalet deltagare på Dreamhack förväntar sig bemötas med respekt i andra sammanhang oavsett ålder.

Själv blev jag utbuade av branschföreträdare för några år sedan i samband med Upplevelsedagen som anordnades av Filmfolket, Dataspelsbranschen, IFPI och Svenska Förläggareföreningen när jag deltog i ett panelsamtal på Nalens scen. Men då var medelåldern betydligt högre än vid Dreamhack...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker också att bua ut någon inte är det rätta sättet, men jag måste säga att efter kollat på utfrågningen på youtube blir man lite sur, för Pontén står ju å ljuger, "vi tänker inte sätta dit nån". Det är ju det anti-piratbyrån gör. Nu har internet trafiken gått upp ganska kraftigt, hade ju varit smart för industrin att ha bra tjänster redo när lagen(ipred) trädde i kraft, nu fanns inte dom och nu lär det inte gå att stoppa den illegala fildelningen.

Plingu sa...

Folk kanske är lite upprörda över att Henrik Pontén känner sig så van vid att springa över gränsen för lagen hela tiden, och ändå ha den position han har?

http://www.youtube.com/watch?v=nwvKa8K_liU