onsdag, december 02, 2009

2 december med luckan "vad var det vi sa"

Idag känner sig flera läkare föranledda att skriva en DN-debattartikel om hur svårt cancersjuka kvinnor tvingas söka arbete. Läkarna säger sig tro att dagens tolkning av lagen är en följd av "okunskap hos lagstiftaren och Försäkringskassan".

Nu vet ju vän av ordning att det funnits flera mer eller mindre högljudda röster som försökt att varna för den här utveckling tidigare. Mannen på bilden tillhör dock INTE den gruppen.

Istället har det för det mesta handlat om fackliga företrädare och oppositionspolitiker vilka regeringen har viftat undan med hänvisning till att "arbetsförmågan ska tas tillvara". Som om det skulle finnas ett motsatsförhållande till att vilja ha en trygg sjukförsäkring samtidigt.

Men i dagens lucka gömmer sig ingen mindre än en kvinna född 1948 och som blev aktuell i media 12 december 2007 för att hon inte kunde acceptera regeringens tuffa politik när det gäller sjukförsäkringen. Som anledning angav hon bland annat "Har man en svår sjukdom kan man tvingas ge upp sin anställning. Det gäller många sjukdomar. Att tvingas ut och söka andra jobb då tror jag inte befrämjar möjligheten att bli frisk. Jag tycker det är väldigt otäckt och oroande."
Då som nu låtsas socialförsäkringsminister Husmark Pehrsson som om alla fattat fel. Klicka här eller här samt kolla in bild här på en som då vägrade vara tyst och som idag kan säga "vad var det jag sa?"


Dagens lästips: Ilsemarie om den sk rehabkedjan och Malin som skriver bokbloggen Hon lyckades nästan. OBS! Här måste man börja från början längst ner för att inte hamna mitt i boken.

Andra bloggar om politik, regeringen, cancer, Försäkringskassan, sjukförsäkring, Husmark Pehrsson.

2 kommentarer:

Anonym sa...

vad jag letade efter, tack

David sa...

"Alla fattat fel"?

Om reglerna över huvud taget kan tolkas som att cancersjuka ska söka jobb på det sättet så ligger problemet djupare än så...

Det antyder väl att det i grund och botten inte verkar finnas några undantag alls, förutom de cancersjuka numera då, sedan alliansen gick ut och sa att det var ett misstag för fallet cancersjuka?