torsdag, januari 14, 2010

Borgerlig dimridå

När allt fler personer i Sverige undrar vad som ska hända de sjuka som nu utförsäkras, när allt fler mister a-kassa och får söka socialbidrag, när arbetslösheten är fortsatt hög, då väljer 3/4 delar (M, Kd, C) av den borgerliga fyrklövern att lyfta upp frågan om en ny folkomröstning om EMU. Detta samtidigt som Folkpartiet inte vill underteckna den artikeln men skriver en egen debattartikel om försvarspolitik. Märkligt.

Jag kan inte tolka det på något annat sätt än att partistrategerna för de borgerliga partierna inser att man måste lyfta fokus mot helt andra frågor för att ha en chans att vända underläget i opinionen. För egen del tror jag folk kommer att välja att diskutera de politiska frågor som påverkar en själv och ens närmaste. Och en debatt om EMU-samarbetet toppar inte samtalsämnen vid fikaborden...

För övrigt har jag hittills inte fått ett enda nytt argument för att ändra min ståndpunkt i frågan. Nej till EMU-anslutning har inte varit negativt för Sverige.

Dagens bloggtips: John om Maud Olofsson, Johan om försvaret, Ilsemarie om jakten på sjuka

Andra bloggar om politik, regeringen, EMU, sjukförsäkring, arbetslöshet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det stora problemet i Sverige är att vi gärna diskuterar "stackar Agda som förlorat sin sjukpenning och tvingas in i jobb" eller "Anna Anka säger att svenska män...."
Att Ryssland tokrustar kring östersjön och genomför massiva landstigningsövningar som kan komma att hota Sveriges frihet och oberoende, ja det diskuteras inte alls.
Läs bara ditt eget blogginlägg så förstår du vad jag menar.

/Orolig medborgare

Anonym sa...

Det finns sannerligen underliga metoder för att slippa konfronteras med verkligheten!