söndag, februari 28, 2010

Nej, det är inga problem med hushållsnära tjänster för Socialdemokrater

Läser i DN att hushållsnära tjänster skulle vara ett problem för Socialdemokraterna. Vilket det inte är även om både Moderaterna och DN verkar önska att det skulle vara så. Vi har partikongressbeslut på att den här typen av tjänster inte är prioriterade. Om inte det handlar äldre och sjuka som behöver de här tjänsterna. Att det här skulle vara något problem för oss har jag svårt att se. Men det kan bero på att flertalet i min bekantskapskrets inte använder sig av dessa tjänster.

Jag kan inte förstå varför samhället ska subventionera tjänster som få eller inga är beredd att betala det faktiska priset för. Hur vore det om vi skulle börja subventionera luncher ute på stan också? Många tycker att det är för dyrt att gå ut och äta på restaurang, vi vet att det finns personer som jobbar svart där, bla papperslösa invandrare. Det skulle vara samma argument som anförs när det gäller hushållsnära tjänster.

Så vad är det för några som behöver hjälp? Vilka är det som inte har råd att efterfråga den här tjänsten egentligen? Den här annonsen finns på Arbetsförmedlingens hemsida och ger en vink om vilka uppgifter som Moderaterna och Maud Olofsson tycker är jätteviktiga att vi använder skattepengar till:
Aktiv familj med tre barn (17,14 & 11) söker energisk och ansvarstagande person som kan hjälpa oss att hålla ordning på tillvaron med alla aktiviteter, skoluppgifter och två krävande jobb. Vi bor i grönskande Djursholm med många barnflickor i området. Gym i huset. Beskrivning av arbetsuppgifter: Läxläsning med barnen, Skjutsa till aktiviteter, laga mat i veckorna, hjälp med tvätt och allmänt plock (obs - ej veckostädning). Beskrivning av kvalifikationer: Körkort, rökfri, flexibel. Du får gärna tycka om att laga mat och/eller baka. Ordningsam och ansvarstagande. Boende kan tillhandahållas men vi ser helst att du har egen bostad.
För mig är det uppenbart att familjen både vill och anser sig vara i behov av hjälp och de hittar säkert någon som är som klippt och skuren för jobbet. Men varför skulle det vara prioiterat att använda skattesubventioner till detta kan jag inte begripa.

Andra bloggar om , , ,

5 kommentarer:

naejke sa...

(S) förstår inte varför man ska subventionera tjänster som ingen vill betala fullpris för?

4 år kvar på min högskoleutbildning. Jag får hoppas att det inte blir maktskifte då?:

Sven Tycker sa...

Problemet med Hushållsnära tjänster är inte att det är just hushållsnära utan det faktum att det blivit en skattesubvention av Höginkomstnära tjänster. Ska vi stadigvarande subventionera tjänster ska subventionerna gå till de som inte annars skulle haft råd med tjänsterna men som är i stort behov (gamla, handikappade osv).

Seved Monke Ajneståhl sa...

Hej!

Mona Sahlin har förstått det du helt bortser från i ditt blogginlägg, nämligen att 11 400 personer fått jobb p g a RUT. Detta mitt under en lågkonjunjktur. Och 150000 svenskar har nyttjat avdraget. Hur tror du att Mona ska ha en chans att vinna nästa val om S inte faller till föga? Framför att när det går så dåligt för S i Stockholm.

Svenska folket gillar RUT, men vänstersossar och vänsterpartister försöker göra en klassfråga av det. Detta lyckas inte alls, ingen lyssnar på er klassretorik idag.

Ni sossar har en lång uppförsbacke och jag följder debatten med spänning!

Mvh

Seved Monke
Fp Stockholm

Anonym sa...

" 11 400 personer fått jobb p g a RUT"
Bullshit! Och ren lögn!
Ni är ju helt hopplösa när det gäller att svänga sig med påhittade och felaktiga siffror för att försvara en politik som bara gynnar ett fåtal!

Gabriella Lavecchia sa...

Ett annat tänkvärt inlägg i frågan från dagens arena.

Se bortom skitfrågan!
www.dagensarena.se/text/2010/03/ss