torsdag, maj 06, 2010

Alea iacta est

Idag fattade regeringen beslut om att lägga fram förslag om en nya postlag. För mig är regeringens förslag en fortsättning på den process som påbörjades genom avregleringen av postmonopolet som genomfördes förra gången Sverige styrdes av en borgerlig regering, 1991-94. Om någon undrar vad remissinstanserna har sagt angående förslag till ny postlag så finns det länkat på regeringens hemsida .

För egen del så tror jag att det här lagförslaget har alla förutsättningar att bli det som ger oss rödgröna majoritet i valet 2010. 30 000 postanställda är varken blåögda eller särskilt intresserade av att få försämrade villkor. Att föreslå att lagen träder i kraft redan den 1 september 2010 kommer nog uppfattas som en ren provokation och jag har redan fått signaler från flera postkollegor att regeringens framtid diskuteras livligt kring fikabordet. Och då i avseendet hur fort man kan få ut Reinfeldt & Co från Rosenbad.

Andra som bloggar om politik, val 2010, jobb, Posten, rödgrönt, regeringen.

4 kommentarer:

ilse-marie sa...

Ja, du förstår säkert vad jag tycker om det här. Alliansregeringen kommer inte ge sig förrän Posten är privatiserad. Dom måste bort!

Eva-Lena Jansson sa...

@Ilsemarie: jodå, jag har mina aningar om att vi tycker lika dant;)

evor sa...

Läs gärna SEKO:s remissvar där försaget sågas ganska grundligt! http://regeringen.se/content/1/c6/13/71/05/520bfa22.pdf

Eva-Lena Jansson sa...

@evaort: har läst flera remissvar inklusive SEKOs men tack för tipset!