torsdag, augusti 17, 2006

Konspirationsklubben antecknar...

Idag hade NA ett reportage om valaffischer där en reklammakare, Staffan Zika, ger betyg på de sju riksdagspartiernas olika bilder. På den ovanligt stora bilden kan man se en från vänsterpartiet, två från kristdemokraterna, tre från centern och fyra av folkpartiets affischer. Av texten i artikeln framgår det att även socialdemokraterna och moderaterna har valaffischer. Dessa fick dock inte plats på en helsidesbild.
Och på tal om affischer så blir jag skitförbannad på de vandaler som förstör valaffischerna. Både Moderaternas och Centerns tavlor på Hertig Karls Allé har blir nerrivna eller nedklottrade. Flera av våra affischer har blivit nedsparkade. Man behöver inte gilla affischernas budskap men respektera dom som ett uttryck för demokratin, tack!
På insändarsidan har Staffan Werme (fp) lyckats få med en insändare som dock inte handlar om politik utan vilken tröja som är olämplig för Lars-Erik Soting att bära vid en fotbollsmatch.

På debattsidan har Staffan Werme (fp)och Lennart Bondesson (kd) en debattartikel om socialdemokraterna verkligen ska få dela ut valmaterial på Stortorget, trots att Kristdemokraterna gjorde det i tisdags och att folkpartiet gjorde det för över en vecka sedan. Igår har NA detta som en nyhet och dessutom en kommentar på ledarsidan om samma sak.

Att få en debatt om politik och sakfrågor uppskattas av både väljare och av flertalet politiskt aktiva. Uppenbarligen finns det andra som hellre ägnar sig åt att kalla våra företrädare för pampar, avtalsbrytare och lögnare istället. Smutsig kampanjtaktik brukar leda till ett sämre valdeltagande. Är det syftet?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dessutom handlade tre av radions sju minuters nyhetssändningar igår om att Ola Karlsson (m) klagar på brännässlor på trottoarerna i Karlskoga. Nivån känns oroväckande låg inför starten på själva valrörelsen.

Eva-Lena Jansson sa...

Och idag hade NA en stor bild till alliansens träff i Ånnaboda, samtidigt som Soicaldemokraternas valmanifest presenteras med text utan bild på samma sida.
Är det ett sammanträffande att samma person som håller i åsiktssidan på NA också skriver på ledarsidan?

Anonym sa...

Best regards from NY!
Do people with eczema have different nutritional needs