söndag, augusti 20, 2006

Rapport granskar den borgerliga alliansens bluff om fastighetsskatten


Nu har Rapport gjort en granskning av den borgerliga alliansens förslag om ”sänkt” fastighetsskatt. Det visade sig att förslaget endast gynnar boende i 15 kommuner i Stockholms län, exempelvis Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm och naturligtvis Fredrik Reinfeldts hemkommun Täby. För Örebro län är sänkningen lika med noll. Att Reinfeldt först aviserade en minskning av ränteavdragen, för att sedan ta tillbaka förslaget dagen därpå, höjer inte vare sig hans eller övriga alliansens trovärdighet.

För övrigt är det rätt intressant att Reinfeldt först inte tyckte att Sverige skulle ha en givarkonferens för Libanon, eftersom det är valrörelse här. Så här sa moderatledaren till Svenska Dagbladet : ”Det finns ju andra givarländer med ungefär samma profil som Sverige. Norge och Holland är EU-stater med långvarig tradition, som inte har val.” En vecka senare sade samma Reinfeldt att han inte hade något emot en konferens i Sverige. Varken inrikes- eller utrikespolitik verkar vara starka sidor för Fredrik Reinfeldt, en man som vill bli statsminister i Sverige.
Ok, här kommer två upplysningar till Reinfeldt:
1. Norge är inte med i EU
2. Holland har också val i höst
Finns det någon fråga som moderatledare Reinfeldt verkligen har tänkt igenom? Han verkar mer leva i enlighet med ett av Groucho Marx (en stor komiker) klassiska citat: ” Dessa är mina principer. Men om du inte gillar dem har jag andra

1 kommentar:

Eva sa...

Om Fredrikcitatet är sant, är det nästan ett uppvisande av Bushnivå i omvärldskunskap. Skönt. Jag menar; alla vet väl att Norge inte är med i EU?

Citatet där i slutet är både talande och roligt.