tisdag, augusti 15, 2006

Valstugor, husvagnar och torgmöten...

Tänk att en socialdemokratisk husvagn kan göra både folkpartister & kristdemokrater så upprörda. Vid en överenskommelse mellan de sju partierna i fullmäktige har man bestämt att valstugorna ska öppnas den 21 augusti. Något som vi socialdemokrater naturligtvis kommer att göra då. Vår husvagn, som vi använder och har använt under flera år vid många utåtriktade aktiviteter både i bostadsområden och centrala Örebro, ställdes upp på Stortorget i måndags. Och helt plötsligt så går representanter för både folkpartiet och kristdemokraterna i taket och påstår att socialdemokraterna inte håller överenskommelsen. Detta trots att Fp haft en vagn på samma torg för nån vecka sedan och Kd anordnat ett torgmöte på Stortorget (som det heter trots att vissa politiker nu har bestämt sig för att kalla det för "valtorget".

Upplysningsvis:
En valstuga brukar stå direkt på marken och på samma plats under hela valrörelsen.
Vår husvagn har hjul och transporteras till ett garage där den förvaras under natten. Nästa dag kan det stå på en annan plats.
Idag stod husvagnen på Våghustorget.

Förra veckan var vi Socialdemokrater i Odensbacken, Vivalla & Varberga. Den här veckan har vi varit i Brickebacken och Varberga. Inte med husvagn eller valstuga, men däremot med ett jättesnyggt bord och en lika snygg flagga.
Och vi har pratat politik med många människor. Trots att inte valstugan är öppnad.