onsdag, oktober 18, 2006

Reinfeldts dubbelmoral när det gäller brottsbekämpning!

I regeringsförklaringen som statsminister Fredrik Reinfeldt presenterade kan man läsa: Fler brott måste klaras upp.

Den 1/10 2004 lämnade Reinfeldt in en motion till riksdagen där man kan bland annat kan läsa följande:

Det svenska rättsväsendets problem medför att toleranströsklarna generellt höjs. Med toleranströskel menas en avvikelse mellan gällande rätt som den slagits fast i lag och den praktiska tillämpning av lagen som rättsväsendet kan upprätthålla. Teori och praktik om man så vill. Att rättsstaten missar någon gång, om det inte handlar om de mest allvarliga brotten, fördras av samhället. Mer frekventa och för vissa typer av brott ständigt förekommande toleranströsklar rubbar allvarligt det förtroende bland medborgarna som rättsstaten vilar på. Polisen har i dag inte ens resurser att klara upp brott med kända gärningsmän. Den kan heller inte alltid rycka ut när brott anmäls.
Även övriga instanser i rättskedjan känner av rättsväsendets reträtt och tvingas bidra till en höjd tolerans mot brottsligheten.
Resultatet blir att en stor mängd brott i dag i praktiken tolereras i Sverige


När Reinfeldt å ena sidan hävdar att det är viktigt att bekämpa brott men å andra sidan ifrågasätter personer som gjort en polisanmälan så visar det på både dubbelmoral och ett olämpligt sätt att agera som statsminister.

12 kommentarer:

Anonym sa...

om du syftar till att statsministerns uttalande om polisanmälan för att man vill göra rätt för sig så förstår jag verkligen inte hur du tänker. Vilken signal skickar man ut om man polisanmäler. Tror du verkligen att fler kommer att vilja anmäla sin tv-licens nu som inte har betalat den tidigare!! Då kanske man blir granskad själv och blir polisanmäld....bättre att fortsätta som tidigare och inte betala då....

peanutring sa...

Det Reinfeldt säger är att om dessa polisanmälningar gäller alla som "skolkat" från TV-licensen borde således alla som skolkat bli polisanmälda. Nu kan man ställa sig frågan om detta har varit praxis hos Radiotjänst tidigare, eller om det ligger ett politiskt spel bakom det hela.
Radiotjänst chef Lars Lindberg, tidigare chefredaktör för Norrländska Socialdemokraten; är ju som sagt motståndare till den nuvarande demokratiskt valda regering.

Det du kallar för dubbelmoral, är det nog bara du som ser. Det är mer skrämmande att du anser det kutym att vissa blir anmälda, medans vissa inte blir anmälda när det gäller samma brott.
Alla är alltså inte lika inför lagen enligt din logik?

Då tycker jag att Du borde titta igenom nämndemännen i Tingsrätterna. Nu sitter det Sverigedemokrater där.
Äntligen kanske folk får upp ögonen över vårt bisarra system.

Anonym sa...

Det är bra Eva-Lena! Fram med smutsig byk. Låt moderaterna och andra hycklare smaka på sin egen beska medicin. Åtta eller tio dagar som minister och sedan kvittera ut gigantiska summor av staten - det är flagrant. Prata om att man ska ha rätt till piga - det är klassamhälle det. En polsk billig piga. Nej, låt dom tvätta sin smutsiga byk offentligt. Och avsätt alla fuskare - utan rätt till miljoner i "avgångsvederlag".

På dom!

Anonym sa...

Anonymous 1, jag förstår verkligen inte vad Du pratar om. ABs rubrik här om dagen "Över 6 000 nyanmälda tv-innehav senaste dagarna" (läs http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,907467,00.html) Och det är väl ganska logiskt att fler väljer att anmäla sin TV-licens när man vet att sådant granskas?

Anonym sa...

Många Socialdemokrater börjar framstå som rätt löjliga nu. Är det det här som kallas att jobba i oposition? att med alla medel försöka blockera regeringes försök till att bedriva sin politik. Försök med egna förslag på politik istället för den här typen av löjligt betende. Om det gäller att granska lagbrott mm så borde det finnas en hel del i den egna garderoben att städa upp först, tex Danielsson

Anonym sa...

Du saknar respekt för folkets rätt att välja bort en regering. Du gör dig genom ditt agerande till urtypen för den socialdemokrati där undomsförbundets ordförande skriker rasistiska slagord och misshandlar vakter, där resten av ungdomsförbundet vägrar ta avstånd , utan istället säger att de känner Bodström. Det är den socialdemokrati där Göran Persson går på Tabu tilsammans med Björn Rosengren, men bara Rosengren hängs ut, och Persson nämns som Rosengrens nära vän. Sedan har ni mage att tala om moral.

Anonym sa...

Jag uppmanar folk att aktivt granska Eva Lena och alla i S. Heltidsbevakning, har de parkerat fel någon gång,fråga barnen om de blivit hämtade utan att familjen betalat vitt, sätt in annonseri tidningen där folk som arbetat svart till s-politiker får betalt för att tala ut. Är det det samhället vi vill ha.

By the way. Ryktet om att det var Persson som var på Tabu med Rosengren kommer inte från mig. Det kommer från Ekoredaktionen från början.

Anonym sa...

Nu var det ju i och för sig innan polisanmälningen vid gransningen som folk rusade till radiotjänst och inte efteråt....Men det är ju inte det viktigaste...Håller helt och hållet med inlägget som lades 11.11

Anonym sa...

JAg citerar från DN:

"- När statsministern undrar om Radiotjänst enbart har polisanmält hans statsråd och inga andra, ifrågasätter han myndighetens beslut, säger Eva-Lena Jansson.

- Det är en form av ministerstyre när ett statsråd talar om för en myndighet hur man ska agera."

Eftersom att Radiotjänst inte är en myndighet är det inte ministerstyre. Läs på!!!

Anonym sa...

Jag välkomnar att alla sossar gnäller över bagateller. Om det är någonting som INTE går hem i stugorna så är det moraliserande viktigpettrar som sitter på hög häst och pekar finger åt andra. Så fortsätt för all del att skämma ut dig själv och ditt parti kära Eva-Lena, det vinner nämligen borgerligheten på. Hehe...

Anonym sa...

Jag tycker det är så märkligt hur otroligt upprörda många borgerliga blir när deras egna granskas. Under tidigare år är det sossar som blivit hårt ansatta av media och KU-anmälningarna har duggat ganska tätt. Men de flesta företrädare för vårt parti (s) har tyckt det är bra med granskningen och inte gått i taket över att människor med makt blir synade.

Anonym sa...

Så här sa statsministern;
– Tobias Billström har mitt fulla förtroende att få göra ett bra jobb. Jag kan inte förstå att här gör man en polisanmälan mot en person som vill göra rätt för sig. Jag skulle nästan vilja höra om detta nu är allmän praxis som gäller för alla dem som har hört av sig, säger Fredrik Reinfeldt.

– Annars börjar vi få någon sorts specialhantering här av personer som är medialt intressanta. Är det verkligen så, menar Radiotjänst, att varenda person som hör av sig villig att göra rätt för sig, betala och som inte bestrider att de har gjort fel, av Radiotjänst polisanmäls? Är det så? Det tycker jag är en intressant fråga.

Det är inte klokt att du som ny riksdagsman begär att resurser ska avsättas från KU för du inte begriper vad statsministern sagt i den principiella frågan.

Ägna din tid åt att förklara för länsborna vad Tomas Bodström gör på listan över ledamöter för Örebro län. Det finns väl ingen som sett honom i länet, förutom under valrörelser och kändismatcher i fotboll.

Valtaktiska nomineringar för att säkra riksdagsplats. Har ni inga samtal om sådan moral och etik på Bommersvik? Ta du och förklara varför Tomas Bodström ska representar Örebro än!