söndag, januari 28, 2007

Får man bete sig hur som helst mot människor som engagerat sig politiskt?

Såg del 2 om Fi,Feministiskt initiativ, och blev påmind om mindre trevliga inslag från förra årets valrörelse. Kom ihåg att det som upprörde mig mest första gången jag aktivt deltog i en valrörelse (1998) var hur till synes helt vanliga människor kunde vara så oförskämda och hotfulla. Nästan alltid medelålders män, med svensk bakgrund, kunde vräka ur sig dynga och spotta efter valarbetande partimedlemmar. Har varit utsatt för en del mindre trevliga inslag vid varje valrörelse sedan dess.
Att Fi´s medlemmar blev utsatta för samma sak förvånar inte, även om var otroligt obehagligt att i tv-dokumentären se några män bete sig som riktiga praktarslen vid ett torgmöte. Kvinnor som vill ha makt att påverka och förändra samhället skrämmer och utmanar en del män. Det verkar inte spela någon roll vilket parti man sedan tillhör, även om jag inser att ett parti som till största delen består av kvinnor nog skrämmer extra mycket.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, visst är det trist! Var med om 'incidenter' under valrörelsen som man inte riktigt trodde skulle hända... Det gör att folk blir lite mer försiktiga med att uttrycka sina åsikter, att vissa väljer att hoppa av och återgå till en mer anonym tillvaro. Att vi blir begränsade. Vilket är ett allvarligt hot mot demokratin.

Kul att hitta fram till din blogg, förresten!

Kram
Anna-Karin