torsdag, januari 18, 2007

Så finns det nu ett förslag till ordförande för det Socialdemokratiska partiet

Mona Sahlin.
Vid tre tillfällen i valrörelsen 2006 hade jag möjlighet att följa Monas möten med folk vid valstugan på Stortorget, ute i Varberga och på Pride-festivalen.
Skilda tillfällen med väldigt olika publik men med nästan likartade resultat. Entusiastiska människor som uppskattar en färgstark politiker som står för konkreta värderingar.
Pensionärer, framför allt kvinnor, som velat hälsa på "hon som ni borde välja till nästa partiordförande".
Människor som uppskattar att kända politiker kommer ut till deras fantastiska bostadsområde för att lyssna på deras åsikter och svara på frågor.
Hyllningskören till Mona och kramande publik på Hornskullspuckeln under Prideparaden är ett betyg på hur mycket det betytt att en framstående och känd politiker vågat ta ställning just för alla människors lika rätt och lika värde.

Mest larviga frågan vid dagens presskonferens: den om Sahlins skolarbete om Kuba. Journalisten måste ha trott att han hade ett scoop på gång.
Bra avslutning: Carin Jämtin och Ulrika Messing som kom in med varsitt fång rosor till valberedningens kandidat.

Gladaste idag gissar jag att Alesia G och Peter F är (finns säkert andra som är lika glada). Kolla in Alesias egendesignade t-shirt på hennes blogg den 7 januari.

Den 17-18 mars är det dags för partikongress och då sker också valet av ordförande.

Inga kommentarer: