söndag, mars 25, 2007

Regeringens högerpolitik får IG av väljarna

Inför helgen utlovade väderprognoserna att det skulle bli en solig och vårvarm helg. Det löftet har inte infriats. Istället har vi fått ett grått och trist väder med några ynkliga plusgrader. Och kanske är det precis så som många av väljarna känner inför den borgerliga regeringens politik. Budskap och löften från Reinfeldt & co fick många väljare att rösta på en "nästan socialdemokratisk politik", fast utan Göran Persson. Istället fick man en traditionell högerpolitik, Carl Bildt som utrikesminister, utförsäljning av statliga bolag och skatteavdrag för hushållsnära tjänster. Något som inte uppskattas av väljarna. I dagens Dn presenteras nya opinionssiffror från skop.

Den här helgen när många människor samlas i vår tids tempel, gallerier och köpcentrum för att konsumera, får arbetslösa vrida och vända på varenda krona för att få ihop tillräckligt till hyran, mat och den höjda avgiften till a-kassan. Vanja, en av många arbetslösa som inte lyckats hitta ett nytt arbete, fick sin a-kassa sänkt från 8500kr till 6500kr i månaden. Och det i ett läge när Sverige har en av Europas starkaste ekonomier och landet befinner sig i en högkonjuktur. Inte undra på att den borgerliga regeringen får icke godkänt av väljarna.

Vi är rätt många som längtar efter både sol och värme. Men frågan om längtan efter en socialdemokratisk regeringspolitik inte är ännu hetare.

Andra bloggar om sol, regeringen, Reinfeldt, a-kassan.

12 kommentarer:

Anonym sa...

"Carl Bildt som utrikesminister, utförsäljning av statliga bolag och skatteavdrag för hushållsnära tjänster"

- Carl Bildt är inte "högerpolitik", han är en person. Kan du inte ge något exempel istället?

- Utförsäljning: menar du att man tar bort er stopplag? Det är ju bra!

- Att de skulle införa avdrag för hushållsnära tjänster var de MYCKET tydliga med i valrörelsen, så kom inte och ljug "väljarna blev lurade"...

Försök vara lite mer saklig nästa inlägg.

För övrigt är det sossarna som slår på dem som har det svårt och på dem som vill komma någonstans! Regeldjungel kring egenföretagare, "förbud" att tjäna pengar över 32xxx kr när man är student trots att man tar lån (tala om idioti), flummskola utan visioner där allting är förbjudet för lärare vilket leder till att klassen clowner ställer till det för alla i klassen, en a-kassa som inte gäller för egenföretagare: första gången gäller den, men andra gången man blir arbetslös en månad så gäller inte samma säkerhet eftersom tidigare rörelseresultat varit för lågt, medan en städare eller annan obildad arbetskraft får lika jäkla mkt pengar varje gång de blir arbetslösa.

Bitar jag avskyr ur båda: Odells utspel om utökade rättigheter för FRA att spionera på medborgare och ditto för poliserna, sossarnas motsvarighet som nu är en del av europeisk lagstiftning: digital övervakning av alla medborgare (FY FAAAAN!) genom SOU 2005:38 http://www.regeringen.se/sb/d/5073/a/44989
http://kund.bahnhof.net/pub/remissyttrande051219.pdf

http://www.libertysecurity.org/article266.html
"Finally the Parliament’s report stresses that the proposal is incompatible with Art. 8 of the European Convention of Human Rights, which guarantees the right to respect private life against the interference by a public authority."

Så vad händer när det demokratiska parlamentet avslår lagen med ovanstående förklaring? Kommissionen säger att det handlar om den internationella säkerheten! Då plötsligt får EP ingen makt längre! Så:
http://register.consilium.eu.int/pdf/en/05/st03/st03677.en05.pdf

Då godtags lagdirektivet!

Fy fan... Och ni sossar var en av de starkaste försvararna och genomdrivarna för det.
http://www.prisonplanet.com/articles/may2006/150506information.htm

Listan kan göras hur lång som helst, men jag fattar inte hur alla snälla gamla tanter som du själv verkar vara kan vara så dumma att de röstar på sossarna när de förstör så mycket.

Anonym sa...

För övrigt skickar jag inte anonymt, då jag inte använder en proxy...

Vilket bara visar på ännu en svaghet i lagarna i sverige/eu som jag beskrev ovan, som borde ha gjort att det aldrig skulle blivit verklighet:

Att de som begår brott på internet antingen använder zombienätverk av datorer, så att de inte går att hitta VEM som skrev/gjorde det olagliga ELLER så använder man bara en proxy http://www.samair.ru/proxy/proxy-04.htm
när man surfar, så kommer er lagring bara visa ip-et på proxyn men inte alls vad man har varit inne på/gjort.

Anonym sa...

"Ingen av förändringarna är statistiskt säkerställd." - men ändå kan du dra stora långa slutsatser av väljarundersökning...

Jag rekommenderar sedan en kurs i svensk ekonomisk historia. Vilken regering avgick -90 för ekonomisk kris? Hur många nya arbetslösa per vecka blev det under 1990 fram till regeringsskiftet 1991?

Om du hävdar att det fanns "ett borgerligt vanstyre" kanske du ska försöka minnas det sjunkande skepp som övertogs.

Eva-Lena Jansson sa...

"Snäll gammal tant". Det var en ny benämning av mig. Tant, ja det är jag i mångas ögon. Snäll, beror nog på vem du pratar med. Gammal, allting är relativt och för de som är under 18 år är alla över 25 år gamla, men för den som är över 70 år är jag nog fortfarande att betrakta som ung.
Jag tror att det finns en hel del missnöjda småföretagare bland dom som ger den borgerliga regeringen IG. För inte hade småföretagarna trott att dom skulle få höjd arbetsgivaravgift som första viktiga beslut från näringsminister Maud Olofsson.
Och vad det gäller moderaternas förslag om FRAs avlyssning av all data- och telekommunikation till och från Sverige så är jag mycket kritiskt till ett sådant förslag. Att regeringen dessutom försöker smyga in Sverige i NATO, uppfattar jag som ett svek mot den tradition av alliansfrihet vårt land har stått för.

The Swede sa...

Jag tycker att det är skönt med en regering som inte spottar välutbildade i ansiktet. Heja Alliansen!

Anonym sa...

Därför ger jag underkänt för alliansen
* Trots god ekonomi ser de nu till att sjuka, förtidspensnionerade och arbetssökande tvingas leva under existensminimum
* Utföräsljning av gemensamt ägda bolag utan att folket får ta del av vinsten
* De vill agviftsbelägga biblioteken och ta bort bibliotekslagen samt de kritiserar biblioteken för att ha för mkt vänsterlitteraur!!!!
* Nu ska de spika upp kampanjaffischer på udda ställen på landet, typ ladugårdsväggar för att propagera för sin politik
*de ville ute årets arbetare i sann kommunistiskt anda
*de vill sälja ut allmännyttan och införa marknadshyror
* de vill dumpa lönerna
* de vill övervaka vår post
* de la ner djurskyddet och ger vidrig pälsnäring grönt ljus
* de gör inte särskilt mkt åt miljön
* de sparkar på de svaga samtidigt som de vll ge de rika billig städhjälp samt avskaffad förmögenhetsskatt
* de kallar arbetslösa bidragkramare samtidigt som de inför vårdnadsbidrag.Alltså är vissa bidrag Ok men inte andra
* etc etc etc
* de är i princip emot välfärd

The Swede sa...

Jag är forskare och lever på svältlön. Det är kommunist-/miljöpari-/sossepolitiken som gjort detta! Äntligen stiger fakultetsanslagen!
Ge oss som bidrar till samhället mer och de som inte bidrar mindre!
Sen kan man ju kanske tycka att det är bra att man sätter upp affischer om sin politik så att sosselakejerna på LO får mothugg.
Arbetare har det för bra! Låt dem få smaka på hur det är att vara fattig som en akademiker! Ner med arbetarrevolutionen! Leve akademikerrevolutionen!!!! Inför intellektets demokrati och krossa proletäriatets diktatur!

Anonym sa...

Hallå! ta och läs på varför dessa besparingar görs, sverige har en statdsskuld på 1100 miljarder vilket ni sossar verkar skita i!

Det kommer ta 15 - 20 år till att sanera ekonomin med fortsatta besparingar trots högonjunktur.

Ni sossar kan fan aldrig sätta er in i kärnproblemen.

Titta här så kanske du förstår någonting
http://www.esv.se/publikationer/trycksaker/publikationer/5.6f60681109102909b8000202.html

Anonym sa...

Besparingar???
Om det nu går så dåligt för svensk ekonomi som du säger undrar man förstrött varför man då anser sig ha råd at sänka skatterna så mkt. Varför har man då råd med pigavdrag och vårdnadsbidrag och avskaffad förmögenhetsskatt?
Att försämra för de sämst ställda har inget med ekonomi att göra. Det bygger enbart på förakt för arbetarklassen och för at företagen vill ha tillgång till billig och lydig arbetskraft.
Vidare är man inte "sosse" för att man kritiserar regeringen.

The Swede sa...

Till skillnad mot vad socialister tror så lägger de flesta inte pengar på hög för att sedan simma runt i dem och skratta med sitt allra ondaste skratt medan man njuter av att tänka på fattiga uteliggare som man ska sparka ihjäl på vägen till Spyan. Jag ber om ursäkt om jag krossade någons illusioner nu!!!
De flesta som får mer pengar i plånkan köper saker för dem. Om man köper saker så betalar man moms. Så lägre inkomst- och förmögenhetsskatt betyder inte mindre skatteintäkter per automatik. Om människor köper mer saker och tjänster så ökar tillväxten och jobben blir fler.

Anonym sa...

Mårten! I längden kommer det inte fungera att vi hela tiden producerar och konsumerar nya saker. Miljön klarar inte detta. Det är därför nya trender växer fram:
* jobba mindre
* konsumera mindre
* Lev mer
eller voluntary simplicity som det kallas i USA.

The Swede sa...

Det som är problemet är ju inte att folk konsumerar. Problemet är att alla människor ska skaffa så in i skinnet mycket ungar. Om vi kunde få aborterna att ÖKA och preventivmedelsanvändningen att öka så skulle det bli SÅ mycket bättre! Ha massor av sex, men skaffa inte så mycket barn!!! Barn är orsaken till växthuseffekten om man ska dra det till sin spets. Vi är >6 miljarder människor och nu får det vara nog! Sätt gummi på löken!