måndag, oktober 29, 2007

Klart att jag läser bloggar

Lika självklart som att jag läser tidningar, lyssnar på radio och kollar på tv. Men det verkar som om en del forskare samt en del journalister hoppas på att nätverk och kommunikation på nätet är en övergående trend.
Det är rätt roligt att det behövs en forskare för att konstatera att politiskt intresserade läser politiska bloggar. Jag, som inte är någon forskare, kan då berätta för den som är intresserad att sportintresserade läser sportbloggar. Matintresserade läser matbloggar och modeintresserade läser modebloggar. Och?

Att kunna ta del av vad både som bloggas om politiskt, utan att det har passerat en ledarredaktion eller för den delen ett partikansli, borde ur en demokratisk synvinkel hyllas och inte dissas. Alla kan komma till tals, oavsett hur politiskt korrekta eller illa omtyckta åsikter personen ifråga har. Dessutom är bloggen ett sätt för oss att kommunicera direkt med både allmänhet och journalister.

Flera personer som jag träffar via mitt uppdrag kan aktivt ta del av både mitt arbete via riksdagens hemsida, min hemsida och min blogg. Antalet besökare skiftar men i snitt har jag ca hundra besökare om dagen. Allt ifrån gamla arbetskamrater, vänner, släkt, meningsmotståndare och partisympatisörer har tagit del av det jag skrivet och kommenterat direkt på bloggen eller vid direkta möten.

Och om nu de politiska bloggarna skulle vara överskattade så måste man ju fråga sig hur det då kan komma sig att t ex Jinges blogg har bortåt 15 000 besökare varje vecka. Jag är ganska säker på att det finns skådespelare, tidningskrönikörer och andra "opolitiska" bloggare som har färre läsare via nätet än Jinge. Lika fullt tycker jag att den som vill blogga ska fortsätta blogga oavsett antalet besökare.

Andra bloggar om politik, bloggar, bloggsfärenDn, media.

3 kommentarer:

Thomas Tvivlaren sa...

*tummen upp*

Anonym sa...

Att just Jinge har många läsare beror främst på att han fuskar med besökssiffrorna och av den anledningen har blivit utslängd både från Bloggtoppen och intressant.se

Det kan också bero på att han utnyttjar Twingly på andra bloggare bekostnad genom att pinga in vadsomhelst, även när det är fullkomligt irrelevant till alla dagstidningar som använder Twingly. Därmed urvattnar han en annars utmärkt bloggtjänst.

Jinge hade inte skrivit en rad om tidningen Dagen någonsin, förrän de började använda Twingly. Nu länkar han dit ofta. Samma historia är det med flera andra tidningar.

Eva-Lena Jansson sa...

Till anonym: vad har du för bevis att Jinge fuskar med besökssiffror?
När du väljer att vara anonym och kommer med den typen av kommentarer så gissar jag att du inte har samma politiska uppfattning som honom.

När det gäller Bloggtoppen och kategori politik, så ligger Jinge 1:a där vecka efter vecka. Att använda sig av Twingly när man pingar är inte Jinge ensam om och vad jag vet är det inte otillåtet. Men det skapar naturligtvis nya läsare. Åt båda hållen. Vilket Dagen borde vara glada över.