fredag, oktober 26, 2007

Om att inte kunna infria människors förväntan

Moderaterna kan som parti bli hur stort som helst, sa Fredrik Reinfeldt igår.
Idag kommenterar Reinfeldt i TV4 det vikande stödet för moderaterna som redovisas av Synovate:
Det är en insikt om att moderna väljare är rörliga. De är både möjliga att förlora och att vinna. Det bygger ju då på att man kan möta människors förväntan.
Om Reinfeldt och övriga moderater drar fler slutsatser av de senaste opinionsmätningarna är oklart. För egen del så tror jag att ganska många väljares förväntan inte har infriats. Tvärtom känner sig många lurade av den bild man fick i valrörelsen. Många trodde på talet om att moderaterna hade omprövat sin politik men icke. Sverige fick en traditionell högerpolitik med stora skattesänkningar och tuffare tag mot de som har det svårt i samhället.

Just nu pågår Moderaternas stämma i Gävle. Dekoren är ljusblå. Trots allt snack om att vara ett "arbetarparti" så skymtar inga röda fanor. Inte än...

Läs mer om Synovates oktobermätning i Dn, Aftonbladet, SvD.

Andra bloggar om politik, moderaterna, Fredrik Reinfeldt, TV4.

1 kommentar:

Thomas Tvivlaren sa...

Ett årslångt tema om politisk triangulering och dess effekter skulle onekligen vara ett slag för demokratin. Det tråkiga är ju dock att (m) inte på något sätt är ensamma om detta. För stunden är de dock "bäst" på det... (Det är valresultat och inte opinionsmätningar som är milstenarna man kan använda för betygsättandet i denna tvivelaktiga konst.)