tisdag, oktober 09, 2007

Var är ursäkten Maud?

Maud Olofsson (c) lät sin pressekreterare svara på frågor från Aftonbladets läsare. Som av naturliga skäl trodde att de chattade med näringsministern. När det hela uppdagades så kommer följande meddelande: -Vi ber om ursäkt, säger pressekreteraren Lisa Wärn.

Vi? Är det inte Maud Olofsson som borde be läsarna om ursäkt? Eller är det bara en fortsättningen på chatten, där Olofsson tycker att någon annan kan svara i hennes ställe? Respektlöst Maud!

Begreppet Vi brukade Margret Thatcher använda om sig själv, förmodligen inspirerad av Storbritanniens drottningen Elisabeth II. Men nu är det Maud som är Vi.

En helt annan fråga som angår både Olofsson och hennes kollega Mats Odell, är den om Finansinspektionens kritik mot Carnegie. I dagens Dn publiceras en debattartikel av riskkapitalisten Gabriel Urwitz som går till angrepp mot Finansinspektionen. Det är dock inte första gången som Urwitz är sur på Finansinspektionen. Även i juli 2002 kritiserade Urwitz denna myndighet för bristande kompetens.
Gabriel Urwitz är styrelseordförande för AB Segulah i vars styrelse Johan Rapp ingår som ledamot. Rapp är också styrelseledamot i Malmbergs elektriska. Där för övrigt Rose-Marie Frebran också innehar en styrelseplats. Frebran har tidigare varit riksdagsledamot för Kristdemokraterna och är alltså partikamrat med Mats Odell.Tänk vad Sverige är litet...

Andra bloggar om politik, Aftonbladet, Maud Olofsson, Mats Odell, finansinspektionen, Carnegie.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, jösses vilken soppa hon rört ihop - Maud! Ju fler kockar, dessto sämre soppa ... kanske man skulle säga ;-)
P.S. Tack för kommentaren!

Anonym sa...

Säger bara en sak: Mona Sahlin. Så länge hon leder ert yra parti kan andra göra vad som helst och inget kommer i näörheten av vad hon gjort genom åren!

http://www.youtube.com/watch?v=HE6VXnScmC4

Roberth Ström