söndag, oktober 21, 2007

Veckans lista

Tre bra:
1. Fällande dom i Stureplansfallet. Fyra år var för grabbarna som dömdes för grov våldtäkt i hovrätten. Inte bara en seger för alla kvinnor utan också alla män som aldrig skulle kunna tänka sig ha sex med en tjej eller en kille mot dennes vilja.
2. Fortsatta protester mot det ökande ungdomsvåldet och diskussioner som engagerar både ungdomar och vuxna. Nu börjar alltfler dessutom diskutera frågan utifrån synen på hur en mna och en kvinna förväntas vara idag. Vi är många som längtar efter en seriös jämställdhetsdebatt där både män och kvinnor får vara med.
3. KIF Örebro vann sista matchen hemma den här säsongen. Degerfors gjorde en snygg avslutning och blir kvar i superettan. Och ÖSK klarade sin plats i Allsvenskan.

Tre dåliga:
1. Allt hat och dynga som några skickar anonymt till "känt folk". Både politiker, skådisar och andra kändisar får meddelanden i sin mobil och via mejl/post som aldrig borde ha lämnat dessa fega pappskallar som skickade skiten.
2. Att den allmänpolitiska debatten drog ut på tiden och några av oss blev kvar till kl 23 i en kylslagen kammare torsdag kväll. Och missade därmed tåget hem.
3. Soprano tar slut. Och söndagskvällarna blir en serie fattigare. Jag kommer att sakna Carmela (Edie Falco) och Dr Melfi (Lorraine Bracco).

Andra bloggar om våldtäkt, Stureplan, fotboll, KIF Örebro, Degerfors IF, ÖSK, allsvenskan, Sopranos, jämställdhet.

1 kommentar:

Anonym sa...

ja och fega politiker som inte ser sambanden med invandringen kontra våldet. Som inte förstår något utan sitter på sina höga hästar och klappar medborgarna på huvudet.
Roberth Ström
trolix@hotmail.com