söndag, februari 03, 2008

Allesverloren, börsen och mode

Var på Systembolaget i fredags för att köpa ett par flaskor vin. Hörde i förbigående hur en annan kund fick tips om ett sydafrikanskt vin från en i personalen. Gick förbi hyllan och tog de två sista flaskorna, som uppenbarligen var det ett populärt vin. Köpte dessutom ett vitt favoritvin, Zonnebloem Sauvignon Blanc samt en flaska Monti Garbi Ripasso. När vi på lördagen skulle hem till vänner som bjöd på mat som tog vi med en flaska av det som personalen tipsat om. När vi sedan tillsammans kollade in vinet så tyckte vi alla att vi kände igen namnet på vinet. Allesverloren Shiraz. Hm.

Jag hade alltså gjort en Pär Nuder. Min riksdagskollega berättade ju för media för drygt en vecka sen att han skulle hem och ta ett glas vin av just den sorten. Nu började jag fundera över om vinets popularitet är kopplat till just placeringen i media eller om det bara är gott. Själv har jag fortfarande inte öppnat flaskan än…

Såg dock att Dagens nyheters vinexpert Bengt-Göran Kronestam idag tipsar om flera fynd, men inte en rad om Allesverloren. Men sen upptäckte jag att Kronestam hade skrivit om vinet den 20 januari, då den toppade vinkritikernas topplista. Kombinationen politik och vin verkar i alla fall lockat många att köpa ”allt är förlorat”.

Lyssnade imorse på Godmorgon, världen! och hade turen att få höra
Ulf Wickboms krönika. Väldigt roande och jag hoppas att många ekonomer & börsanalytiker lyssnade på Wickbom. Även om de kanske inte var lika roade av krönikan som jag.

Sen är det bara att konstatera att jag inte är den typiske bloggaren . Även om jag gillar att läsa om mode så tror jag att det nog blir få blogginlägg i ämnet från mig. Trots att det finns klara klassmarkörer i modet och kläder. Sen finns det faktiskt modebloggar som lyfter in andra frågor på sin blogg, men som naturligtvis har koppling till modet etc. Fick för övrigt frågan av yngsta dottern om jag skulle använda utsvängda jeans nu. Som enligt en av experterna är inne till våren men då betecknas det som utställda jeans. Förmodligen, eftersom jag har ett par i garderoben..

Andra bloggar om politik, vin, mode, bloggar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fasen!
Inte skrivit något idag än? Väntar ju spänt på lite kommentarer och bilder från gårdagens gala! Hade inte förväntat mig att det skulle vara så roligt som det faktiskt var. Lite märkligt att alltid sådana där tillställningar ska vara på måndagar. Känns lite segt idag...

Anonym sa...

Jag tycker att du skall ha bikini, flip-flop strandmatta och möjligen en bok, mer behövs inte runt jul i Thailand...
Det är strandmodet där & det håller jag på!

Tack för mycket trevlig bekantskap, hoppas vi ses i vinter för moderesan är redan bokad!
Måste ju dessutom kolla in om Tiger Cry fortfarande är lika gott!
Vårt hus står då klart så jag förväntar mig att ni tar med den där Nuderflaskan "Allesverloren" så vi får pröva den!

Hoppas vi ses snart, hälsa familjen!

Anneli o Pelle m. barnen

Eva-Lena Jansson sa...

Jocke: saknar datasladden till mobilen så därav inga bilder. Men det kommer. Visst var det roligt, så att det känns i kroppen hela dagen:-)

Piccolina:
Vi såg bilder från Thailand i helgen, så intresset för landet är på topp igen efter att ha kört bil i halv snöstorm.
Hör av mig på telefon inom kort.
Kram, Eva-Lena

Anonym sa...

You simply link to one site and discount links of london that site in turn links to another site. charms bracelets That third site then links to you and completes a perfect web charms links of london that is untraceable by anything Google can do.This can build your links of london sweetie watches Serps immensely and give you a major edge over all your competition. links of london ring uk You would be surprised just how fast Google can move links of london silver necklace you up in rankings.Now is the time to stop wasting your time on useless link building that does nothing links of london silver earrings and start using a system that is prove to work..