måndag, februari 11, 2008

Solen sken, regeringen backar och Livs grejade nytt kollektivavtal i Örebro

Idag meddelade statsminister Fredrik Reinfeldt att han och regeringen backar från sitt förslag om att begränsa ersättningen i sjukförsäkringen. Varför ansvarig minister Cristina Husmark-Pehrsson inte fick berätta detta framgår inte av rapporteringen. Till både Dn och SvD säger Reinfeldt att han nu litar på att arbetsmarknadens parter tar ansvar för att försäkringarna inte motverkar jobbpolitiken. - Och då är jag helt beredd att efterkomma dem.
Efterkomma dem? Märkligt ordval men det ska väl tolkas som att han hört den massiva kritiken.

Men varken Reinfeldt eller andra i regeringen har lyssnat på hela kritiken. För trots beskedet till media så vidhåller regeringen merparten av försämringar i det ursprungliga förslaget kring sjukförsäkringen. Om en person är sjuk mer än ett år, så kan det alltså bli socialbidrag istället för sjukersättning. Hur det skulle göra personen friskare har varken Reinfeldt eller någon annan moderat presenterat någon vettig förklaring till.

Idag tecknade ägaren till Sockerbullen AB i Örebro kollektivavtal med fackförbundet Livs. Vilket betyder att bagarna och övriga anställda nu ska få avtalsenlig lön.
Och så finns det de som hävdar att facket inte behövs.

Andra bloggar om politik, kollektivavtal, moderaterna, Fredrik Reinfeldt, sjukförsäkring, regeringen.

Inga kommentarer: