söndag, februari 10, 2008

Borg fick låna Reinfeldts hemliga vapen

I kvällens debatt i SVTs Agenda, mellan Anders Borg (m) och Thomas Östros (s) hade Borg fått låna Reinfeldts hemliga vapen, den röda slipsen. Thomas Östros hade en mer avslappnad klädsel samtidigt som han var betydligt offensivare än Borg. Den nuvarande finansministern tvingades köra med vulgärargumentation typ ”socialdemokraterna är bidragspartiet” när han försökte försvara regeringens förslag som ska sätta stopp för både avtalsförsäkringar och privata sjukförsäkringar. Ett förslag som sågats av LO, TCO, SACO, Svenskt Näringsliv, en massa försäkringsbolag och alla som är för avtalsfrihet.
Vassast i kvällens Agenda var Barbro Hedvall, DN, som fullständigt sågade regeringens politik och Borgs tunna argumentation.

Och på tal om avtal så är det inte bara bagare som saknar kollektivavtalsenliga löner i Örebro. Några som jobbar utan svenska kollektivavtal och under sjukt dåliga förhållanden är de polska och rumänska byggnadsarbetare, som utnyttjas av svenska arbetsgivare. I båda fallen så är det arbetsgivarna som stoppar pengarna i egen ficka. När det gäller bagarna så går de miste om minst 4000kr/månaden. För byggnadsarbetarna är det betydligt större belopp, förutom den dåliga säkerheten och stor risk för liv och hälsa.
Och med tanke på att Arbetsmiljöverket har fått besparingar på drygt 150 miljoner så kan man knappast räkna med att deras inspektörer ska hinna kolla alla arbetsplatser utan avtal. Att sedan en organisation som Företagarna väljer att ge sitt stöd till ett företag utan avtal, och inte stötta företag som faktiskt tecknat avtal, är helt obegripligt.

När det gäller deltävlingen i Melodifestivalen igår så är det bara två artister som jag vill ser mer av, förutom Kristian Luuk: Suzzie Tapper som hade bästa rösten och låten i hela startfältet och Björn Gustafsson som var hur rolig som helst.

Andra bloggar politik , Thomas Östros , Anders Borg kollektivavtal , melodifestivalen Suzzie Tapper, Björn Gustafsson.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra smak!
Inte visste jag att du hade så bra omdöme i meldoifestivalsammanhang! Tapper var en av mina favoriter och att Björn både är söt och rolig visste jag redan. För mig var det en katastrof att Christer Sjögren gick vidare. Som tur var så var jag på utbildning med RFSL på Sånga-Säby och hade många förstående människor runt omkring mig.
Take care!