måndag, juni 09, 2008

Fotboll och FRA diskuteras i riksdagskorridorerna

Först EM:
Ingen Paolo Maldini, Alessandro Nesta och ingen Fabio Cannavaro i backlinjen.
Vilket betyder tufft läge för Gli Azzuri.
Och som om det inte skulle räcka så finns det dessutom
en domartrio som inte dömer offside trots att siste italienaren ligger skadad utanför planen.
Vilket betydde 1-0 till Holland efter att van Nistelrooy skickat in bollen i mål.
Som följdes av ett snyggt och snabbt 2-0 efter en blixtkontring där Sneijder gjorde sitt första mål i detta EM. Håller båda tummarna för att Luca Toni & Co kommer igen i andra halvlek.

På tal om en svag backlinje så läste jag i Aftonbladet att den borgerliga regeringens politik varken är försvarsmässig eller målskapande enligt Aftonbladets Lena Mellin.
Tvärtom så börjar allt fler människor runt om i vårt land att spara som små hamstrar inför sämre tider.

För övrigt så får jag och andra riksdagsledamöter en hel del mail just nu med olika typer av argument om varför vi borde rösta nej till regeringens övervakningsförslag som oftast kallas FRA-förslaget. Jag försöker svara samtliga och tala om att jag kommer att rösta nej. Medan borgarna kommer att rösta ja. Om de dessutom kommer att applådera förslaget låter är inget jag känner till men jag håller det inte för osannolikt. Ju sämre förslag, desto kraftigare applåder verkar vara deras devis. Men det verkar som det diskuteras en hel del i korridorerna här i riksdagen om regeringens förslag att signalspana på all data- och telekommunikation till och från Sverige. Vilket naturligtvis omfattar min mail precis som din mail och alla tidningsredaktioners mail. Men det känner väl de allra flesta till antar jag.

Sen ska jag väl påminna om årets fotbollsmatch. Som äger rum på onsdag kväll då oppositionen möter borgarna. Jag har benskydden klara. Bara så att ni vet...

Andra bloggar om politik, FRA, fotboll.

För er som vill läsa mer. Jag har gjort ett inhopp på Avantgarde Skånes blogg. Som går att läsa här.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant att FRA diskuteras i korridorerna. Men vi kritiker undrar var oppositionen håller hus. Förutom Anders Karlssons korta uttalande i ekot förra veckan har det varit tyst.

/Jakob

Georges Polyzois sa...

Skönt att man inte längre bor kvar i Sverige. Att svenska folket inte vill ha FRA lagen verkar ju inte politkerna bry sig om. I Schweiz skulle något sådant ALDRIG hända.

Anonym sa...

Med tanke på att sossarna OCKSÅ vill ha lagen, fast med vissa små tekniska skillnader, så lär vi nog få den till slut ändå. :/

Anonym sa...

Vilka argument tycker du är bäst? Vilka tror du biter på de borgerliga partierna? Tror du valdebatten i USA spelar in?

gardebring sa...

Eva-Lena:
Nu är det ju förvisso så att även socialdemokraterna stödjer lagen i allt väsentligt. Det är bara smådetaljer som gör att ni nu väljer att rösta nej (förslaget lade ju till och med från början fram av socialdemokraterna). Önskemål om massavlyssning av det svenska folk som gett politikerna den makt de har verkar finns över hela det politiska spannet.

Dock är det ju i dagsläget ganska onödigt att maila ledamöter i oppositionen så ni redan deklarerat att ni kommer att rösta nej till förslaget just nu, det är ju helt rätt.

Bra att det diskuteras i korridorerna. Det är ju i realiteten så att det inte finns majoritetsstöd för förslaget i riksdagen idag. Flera folkpartister och moderater, men framförallt centerpartister har tidigare uttryckt kraftfull kritik mot förslaget. Men nu viner partipiskorna och vuxenmobbningen är ett faktum, Ja se vilken fin demokrati vi har...

Thomas Tvivlaren sa...

@Eva-Lena: "Men det verkar som det diskuteras en hel del i korridorerna här i riksdagen om regeringens förslag att signalspana på all data- och telekommunikation till och från Sverige."

Det vore intressant att höra mer om vad detta innebär konkret. Det korridorpratas väl en hel del även normalt antages men upplever du att det här är något som är ett högprioriterat ämne för stunden?

"Men det känner väl de allra flesta till antar jag."

Där tror jag dessvärre du tar fel. Jag som trots allt är i IT-branschen (där "digitala frågor" även på allmänna planet trots allt stös och blöts) stöter dagligen och stundligen på kollegor som inte har en susning om FRA. Det finns i dag ett enormt informationsbrus som gör att det är svårare att tränga igenom till de bredare lagren. I synnerhet som de traditionella informationsförmedlarna (media, press etc) tiger still och inte prioriterar ämnen som dessa.

Grottolle sa...

greger

Vi får ju se om sossarna vill ha lagen. Jag tror ju dom kommer att rösta nej till den.
Det är nog mest Liberaler som vill ha den om jag förstått det hela rätt ja och konservativa oxå.