torsdag, juni 12, 2008

100-tals mail om FRA och signalspaning

har jag och alla andra riksdagsledamöter fått från en massa medborgare som undrar hur vi kommer att rösta när det gäller den sk FRA-lagen. Och jag har faktiskt försökt svara samtliga.
Kan väl tycka att det hade varit bra om de hade haft koll på att vi i oppositionen kommer att rösta nej, men nu vet dom i allafall att jag röstar nej.
Men det är som sagt inte bara vi i oppositionen som ogillar till regeringens förslag. Förra Säpo-chefen Anders Eriksson har också framfört stark kritik mot förslaget i Dn.

Så det finns ett starkt motstånd mot förslaget och frågan är om nu den press som både ungdomsförbund, media och medborgarna sätter på de borgerliga riksdagsledamöterna kommer att få någon att rösta nej. Men jag tror faktiskt inte det. Även om jag hoppas på det förstås.

Och på tal om motstånd. Igår var jag med och spelade fotboll mot borgarna. Och jo, jag spelar regelbundet. En gång om året brukar det bli. Vilket innebär att det är sisådär med timing och kondition. Seger med 3-1 i en match där jag, Monica Green och Magdalena Streijffert turades om att punktmarkera Reinfeldt. SvD var på plats och har några intressanta sekvenser på film från matchen. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1354337.svd Gissa vem som hade nr 14 i oppositionens lag...

I morgon är det dags för ännu en interpellationsdebatt med regeringens utförsäljningsgeneral Mats Odell. Interpellationen kan här. Svaret på interpellationen bör inte publiceras innan det getts i kammaren men så mycket kan jag avslöja att regeringen fortsätter att mörka om vilka fler statliga bolag som ska upp på utförsäljningslistan.

Andra som bloggar om FRA, politik, fotboll.

6 kommentarer:

Johannes sa...

All heder till dig som försöker besvara dina brev för hand. Inte som t.ex. Staffan Danielsson ( http://staffandanielsson.blogspot.com/ ) som kör med färdigskrivna standardbrev.

Eva-Lena Jansson sa...

Jag ska villigt erkänna att mitt svar till alla avsändare inte varierat särskilt mycket.
Men som sagt. De har fått ett svar från mig. Och om man vill veta mer om vad jag tycker i denna fråga så har jag ju bloggat i ämnet vid flertalet tillfällen. Läs mer
här, här och här.

Anonym sa...

Kommer (s) att driva fråga på nytt om ni hamnar i regeringställning efter nästa val?

Som du säkert förstår finns här ett trovärdighetsproblem - förslaget är socialdemokratiskt, ni anklagas för rävspel, och har inte några starka integritetsskyddsprinciper som (c) och (fp), och inte heller den instinktiva (sunda) misstro mot statsmakten som verkar finnas i (v) och (mp). Kan ni inte ta lite mer principiell ställning?

Anonym sa...

Det var ni som la fram förslaget glömt det? Likväl var det ni som kom med försämringarna i sjukförsäkringen glömt det?
Roberth Ström
trolix@hotmail.com

Grottolle sa...

Roberth Ström

Det måste ju vara skillnad på att ta fram olika förslag och att besluta och genomföra dom. Men det blir intressant att se vart Liberalerna står nu. Dom som pratar så mycket frihet. Nu kan dom visa det i handling oxå.

Anonym sa...

Det luktar surt som vanligt.Sossarna beställer borgarna genomför...hyckleri!