måndag, juni 23, 2008

Vad händer i riksdagen efter midsommar?

Trots att riksdagen formellt hade sin sommaravslutning onsdag förra veckan så är vi några ledamöter som fortsätter att debattera med olika ministrar måndag och tisdag denna vecka. Jag ska idag debattera med Nyamko Sabuni om regeringen klantiga hantering av id-kort. Svaret från integrationsministern är nog det sämsta jag fått hittills och då har jag ändå lämnat in 29 interpellationer i år.

Förutom Sabuni så är det finansminister Anders Borg som får svara på interpellationer om bl a fastighetsskatten och hushållsnära tjänster. Önskar man läsa alla interpellationer så finns dessa här.

Och för den som undrar hur många dagars semester en riksdagsledamot har så är svaret noll. I sommartalet som talmannen Per Westerberg höll onsdag kväll så var det besked han gav oss att vi kan ta ledigt när tillfälle så medges... Just i juli brukar vara en sådan månad om man inte befinner sig i Almedalen förstås.

Några som inte får semester alls är de som är arbetslösa och som därmed inte kan njuta av det som vi andra skulle uppfatta som lång ledighet. Enligt forskare är det precis lika stressande att inte få göra något som att ha för mycket att göra. Och har man dessutom en begränsad ekonomi, vilket merparten av arbetslösa har, så är stressen ännu större.

Och med vetskapen om att den borgerliga regeringen försämrat ekonomin för sjuka och arbetslösa är det ganska förståeligt att människor fortsätter att dissa samma regering.

Andra bloggar om politik, demokrati, regeringen, semester.

1 kommentar:

Anonym sa...

Du verkar inte bry dig om sd, eller?